6 Mart 2011 Pazar

20 Muhtar daha Yunus Hopur'u bağrına bastı

Milletvekili Aday Adayı Yunus Hopur bu kez Fırnız’da 20 köy ve mahalle muhtarıyla bir araya geldi.

Genel seçimlerin 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacağının kesinleşmesinin ardından aday adayları çalışmalarını hızlandırdı. Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Emekli Yarbay Yunus Hopur da halkla buluşma çalışmalarını bu kapsamda hız kesmeden sürdürüyor. Aday adaylığını geçtiğimiz haftalarda ilan ederek çalışmalara başlayan Hopur, köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelmeye devam ediyor. Yunus Hopur kent merkezinde mahalleleri, kırsalda ise köyleri gezerek, hem seçim ve tanıtım çalışmalarını sürdürüyor, hem de halkla direkt temas kuruyor.

Halktan oldukça yoğun ilgi gören Hopur’un Pazar günkü durağı ise Fırnız oldu. Öğle saatlerinde çevre köylerin muhtarları ile Fırnız Alabalık Tesisleri’nde yemekte buluşan Hopur, muhtarlara hem kendini tanıttı hem sorunlarını dinledi. Yemeğe yirmi civarında köy ve mahale muhtarı katıldı.

Bulutoğlu Köyü Muhtarı Hüseyin Palabıçak, Kaynar Köyü Muhtarı Nuri Kaba, Çukurhisar Köyü Muhtarı Ali Bolat, Kumarlı köyü Muhtarı Celal Taşçı, Çağlayan Köyü Muhtarı Ahmet Gül, Mimarsinan Köyü Muhtarı İsmail Akkoyun, Döngel Köyü Muhtarı Cumali Gök, Hacımustafa Köyü Muhtarı Bekir Taşçı, Çevrepınar Köyü Muhtarı Adem Çam, Suçatı köyü Muhtarı Tahsin Gürocak, Tekir Kasabası’ndan Merkez Mahallesi Muhtarı Ali Gözükara ve Hacıveliler Mahallesi Muhtarı Sabri Akkoyun ve de Kahramanmaraş Merkez Pirireis Mahallesi Muhtarı İsmet Güler toplantıya katılanlar arasındaydı. Toplantıya muhtarların yanı sıra, çevre köylerden ve Ilıca Kasabası’ndan bazı vatandaşlar da katıldı.

Birlikte yenen öğle yemeğinin ardından, katılımcılara “hoş geldiniz” diyerek kendini tanıtan Hopur daha sonra projeleri hakkında bilgi verdi. Hopur’un konuşmasında Kahramanmaraş’ın yeraltı zenginlikleri ve madencilik öne çıktı.
Konuşmasına, “Bizler bir yola çıktık, aday adayıyız. Allah nasip ederse aday olacağız. Onun için, temsil edeceğimiz insanları tanımak için buradayız. Acıları nedir, kederleri nedir, ne yerler ne içerler, kimlerdir.” diye başlayan Emekli Yarbay Hopur şöyle devam etti:

“Ben emekli bir askerim. 1998-2004 yılları arasında Kahramanmaraş’ta terörle mücadele kapsamında görev yaptım. Her ne kadar her kurumda olduğu gibi aralarında çürükleri olsa da askerlik kurumunun "Peygamber ocağı" olduğuna inananlardanım. Biz de görev yaptığımız dönem içerisinde "Peygamber ocağı"nın gerçek temsilcisi olduk. Şimdi de siyasete girerek milletimize hizmet etmek istiyorum. O yüzden buradayım.
Köylerimiz huzurvevlerine döndü. Bunun çözümü de bölgede bulunan madenlerin işlenerek hem ekonomimize kazandırılması hemde köylü kardeşlerimize iş sahası açılmasından geçer. Bu yüzden madenciliği geliştirip istihdam oluşturmak zorundayız.
Arzu ve istekler bilinmezse çaresi de bilinmez. Benim amacım şehrimin sıkıntılarını gerekli yerlere taşıyarak çözüm bulmak. Bu yola çıktık, artık dönüşü yok. Benim paraya da, makama da ihtiyacım yok. Artık sizlerin hizmetinizdeyim. Bu illa ki vekillik yoluyla da değil. Bundan sonra unutmayın ki şehirde bir kardeşiniz var. İstediğiniz her zaman kapımı çalabilirsiniz.
Amacım hem hayır dua almak, hem Allah’ın rızasına nail olabilmektir. Sizleri tanımadan bilmeden nasıl vekilliğinize soyunabilirim. İşte o yüzden bu gün kalktık buraya geldik. Sizlerde sağolun bize teveccüh gösterdiniz. Hepiniz hakkınızı helal edin.”
Yunus Hopur konuşmasını, “Allah layık görür de seçilirsem, Kahramanmaraş kent merkezinde bir irtibat bürosu açacağım ve her an vatandaşlarımın sorunlarını dinleyip çözüm bulacağım.” diyerek bitirdi.

Hopur’un konuşmasının ardından bazı muhtarlar ve vatandaşlar “Seçilirseniz ötekiler gibi sizde bizi unutmayın”, “selamı sabahı kesmeyin ” dedi. Bunun üzeri Hopur, “Unutursak bize de yuh olsun.” diye cevap verdi. Konuşmanın sonunda toplantıya katılan bütün muhtarlar hem yazılı, hem sözlü olarak Hopur’a destek sözü verdiler.
Oldukça verimli geçen ve hem Yunus Hopur’un hem de muhtarların memnun ayrıldığı toplantının sonunda hep birlikte fotoğraf çektirildi.
*

Hiç yorum yok: