27 Şubat 2011 Pazar

Hopur Ilıca’da muhtarlarla buluştu

Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Yunus Hopur Ilıca’da muhtarlar ile bir araya geldi.

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Emekli Yarbay Yunus Hopur çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Kamuoyunda kendini tanıtmak ve taban oluşturmak üzere çalışmalarını sürdüren Emekli Yarbay Yunus Hopur Ilıca’da mahalle ve köy muhtarları ile bir araya geldi. Terörle mücadele yıllarından bu yana bölgeyi tanıyan ve yabancısı olmayan Yunus Hopur’a vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Pazar günü öğle saatlerinde Ilıca’ya gelen Hopur muhtarlarla, Torunlar Fırın önünde buluştu. Toplantıya Ilıca Şifa Mahallesi Muhtarı Davut Torun, Ilıca Zorkun Mahallesi Muhtarı Hanifi Uzun, Beşen Köyü Muhtarı Niyazi Ağca, Kertmen Köyü Muhtarı Ali Dut, Sarıgüzel Köyü Muhtarı Kamil Elma, Süleymanlı Köyü Muhtarı Çetin Topal, Hacıibrahimuşağı Köyü Muhtarı Kerim Beyazıt, Kozcağız Köyü Muhtarı Hanifi Ünal ve Kapukaya Köyü Muhtarı Hanifi Kayaalp katıldı. Avrupa ve Dünya Şampiyonu güreşçimiz Harun Doğan ve güreş dünyasının tanınmış isimlerinden Ramazan Alabacak ve Şahih Hopur’nda katıldığı toplantıya Ilıcalı çok sayıda vatandaş da iştirak etti. Öte yandan bir seminer için Afyon’da bulunan Ilıca Belediye Başkanı Remzi Demir ve Eski Belediye Başkanı Cuma Karalar, toplantıya katılamadıklarından dolayı Yunus Hopur’u telefonla arayarak destek mesajlarını ilettiler.

Muhtarlar ve vatandaşlarla birlikte yenilen öğle yemeğinin ardından milletvekili aday adayı Hopur bir konuşma yaptı. Hopur konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin tam demokrasiye geçmesi ve yarım kalan değişiklilerin tamamlanması için Ak Parti’nin 400 milletvekili çıkarması gerektiğini, bunun için Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kurmayları ile bir araya gelerek bir strateji geliştirdiğini, onunda, halkın sesine kulak vermek olduğunu belirtti. Hopur Konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Şu anda mecliste bulunan arkadaşlarımızın şahsiyetleri ilgili bir şey söylemiyorum, ama idarecilikleri ile ilgili hepinizce malumdur bir takım sıkıntılar var.Bu da Tayyip Bey’in performansını olumsuz yönde etkilemektedir.Bunları bertaraf etmek için Sayın Başbanımız halkın sesine kulak verecek kadrolar oluşturuyor. Ne demek halkın sesi? Halkın sesi sizlersiniz, bizleriz, sokakta yürüyen vatandaşlar. Bu seçimle iligili halkın sesini tam duyabilmek için Sayın Başbakan’ın oluşturduğu ekipler var, gruplar var. Referans olabililecek, düşüncelerini doğru ve tarafsız olarak aktarabilicek ekipler var. Bunlar halkın arasında dolaşacak, köşe taşı olabilecek insanlarla konuşacak, çarşıdaki, pazardaki insanlarla sohbetleri olacak; artı, iletişim sistemlerinden faydalanılarak buna göre vekil profilleri oluşturulacak.


Düşünce şu: Halka malolmuş işadamları, yani sermayeye esir olmuş değil, elindeki gücü halk için kullanabilecek işadamları. Bir de yapısal değişikliklerle ilgili çalışmaları yapabilecek akademisyenler. Rabbim doğruların yardımcısı olsun. Rızasına mazhar olacak işler yapacaksakbize vekilliği nasip etsin.” Konuşmanın ardından vatandaşların ve muhtarların destek sözlerini alarak Ilıca’dan ayrılan Yunus Hopur Kahramanmaraş’a doğru yola çıktı.
Akşam saatlerinde şehir merkezine ulaşan Hopur Kahramanmaraş Güreş İhtisas Kulübünde vatandaşlarla bir araya geldi. Kendini tanıtarak benzer konuşmayı burada da yapan Yunus Hopur olumlu tepkiler aldı. Hopur’un “Halkımız hatırlanmayı çok umursuyor” sözleri üzerine vatandaşlar “Biz seçtiklerimizden para-pul istemiyoruz, bir hatır sorsunlar yeter. Zamanında ayağımızı bastığımız yerleri öpmeyi vaadeden bir vekil şimdi yüzümüze bile bakmıyor, sizde öyle olmayın.” Diye konuştular.

Hopur mahalle ve köy toplantılarını sürdürecek.


*

Hiç yorum yok: