24 Şubat 2011 Perşembe

Oktay gitti askere inşallah alır teskere

Vatan görevini yapmak ve kışlalarına teslim olmak için askere giden gençler nedeniyle şehirler arası terminaller dolup taşıyor.

Vatan görevini yapmak ve kışlalarına teslim olmak için otogarı dolduran gençlerin yüreği kıpır kıpır atıyor. Gençler, asker ocağına ayak basmanın heyacanını yaşarken; anne-babalar da evlatlarını askere göndermenin haklı gururunu taşıyor. Bu anlamda terminal ana-baba gününe dönüyor.Davullar ve zurnalar eşliğinde geleneksel askere uğurlama şenlikleri terminalleri karnaval yerine çeviriyor.

Bu kez şenliğin, bayramın ve karnavalın adı Oktay Karalar’dı. Davullar Oktay için çaldı. Ilıca’da pansiyonları bulunan eski belediye başkanlarından kaliteli ve düzgün işletmeci Cuma Karalar’ın oğlu Oktay Karalar’ı askere uğurlamaya gelirken sanki Ilıca’da kimse kalmamış; sağanak yağmura rağmen insanlar şehirler arası otobüs terminaline akmıştı. Bilindiği gibi Oktay’ın askere gidişi şerefine baba Cuma Karalar, Ilıca’da yüzlerce kişiye yemek vermiş, zengin sofrasını ve yüreğini bir kez daha açmıştı. Ilıca halkının neredeyse tamamı terminali doldururken davul-zurna hiç susmamış,gençler halaya durarak bu gururlu gününde Oktay’ı yalnız bırakmamışlardı. Erkek-kadın, genç-yaşlı, kız-kızan terminali ana baba gününe çevirirken, anne Hatice Karalar oğlunu asker etmenin gururu ve ayrılığın hüznüyle göz yaşlarına hakim olamazken, uğurlama törenine katılanlar “Ne de çok seveni varmış” demekten kendilerini alamadılar.

Anne Hatice Karalar, dost insan Cuma Karalar, Belediye Başkanı Remzi Demir, belediye meclis üyeleri, Ilıca’nın belli başlı işadamları, işletmecileri, Oktay’ın arkadaşları ve diğer akrabalarından oluşan yaklaşık 300 kişilik Ilıca kafilesi Oktay’ı askere coşku içinde “En büyük asker bizim asker”, “güle güle git, güle güle gel”, “hayırlı teskereler olsun” sloganlarıyla göndediler.
Isparta’da acemi birliğini piyade olarak tamamlayacak olan Oktay Karalar’a hayırlı teskereler diliyoruz. Haber&foto: www.marasgundem.com
*

Hiç yorum yok: