22 Şubat 2011 Salı

Emekli Yarbay Yunus Hopur da aday adayı

Emekli Yarbay Yunus Hopur Ak Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Aday adayı olduğunu açıklayan Hopur çalışmalarını sürdürüyor. 12 Haziran 2011 günü yapılması beklenen milletvekili seçimlerinde milletvekili seçilmek için Ak Parti’den Kahramanmaraş milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan Emekli Yarbay Yunus Hopur çalışmalarını sürdürüyor. Yunus Hopur kendisini Kahramanmaraş kamuoyuna tanıtmak amacıyla esnafları ve mahalleleri geziyor. İlk olarak mahalle muhtarları ile temasa geçen Hopur daha sonraki aşamada ise köyleri gezmeyi hedefliyor.

Hopur halkla temasları sırasında, kendisinin hiç bir işadamını, siyasetçiyi ve bürokratı referans edinmediğini ve hiç kimseden icazet almadan bu yola çıktığını belirterek; “Ben icazeti halkımdan almak istiyorum. Bu yola halkıma gerçek anlamda hizmet edebilmek ve çalışan bir milletvekili olmak için ‘Halka hizmet Hakk’a hizmettir’ anlayışını düstur edinerek çıktım. Allah bana milletvekilliğini, halkıma hizmet etme imkanı verecekse hayırlısıyla nasip etsin” diye konuşuyor.
Ayrıca Yunus Hopur merkezde fazlaca tanınmasa da kırsalda, özellikle kuzey köylerinde kendisinin çok iyi tanındığını, bununda kendisi için bir avantaj olduğunu belirtiyor. Peki askerlik hayatı başarılarla dolu olan ve milletin vekili olmak için yola çıkan ve de iddialı olduğunu belirten Yunus Hopur kimdir?

Yunus Hopur 10 Şubat 1966 Yılında Kahramanmaraş’ın merkeze bağlı Pınarbaşı Mahallesi'nde doğdu. 1972-1976 Yılları arasında ilkokulu İsatanbul’da dört yılda bitiren Hopur 1976-1979 Yıllarında ise ortaokulu tamamladı.

Ortaokulun ardından askeri liseyi kazanan Yunus Hopur önce Bursa’da (1979-1983 Yılları arasında) Işıklar Askeri Lisesi’ni, ardından (1983-1987 Yılları arasında) Kara Harp Okulu’nu okudu. İyi bir asker olmayı kafasına koyan Hopur, Kara Harp Okulu’nu ardından (1987-1988) Piyade ve Komando Okulu’nu da bitirdikten sonra genç bir teğmen olarak silahlı kuvvetlerdeki görevine başladı.

2007 Yılına kadar Türk Silahlı Kuvvetleri’nin değişik kademelerinde başarı ile sürdürdüğü görevinin 11 yılı terörle mücadele ile geçti. Yurt içi ve yurt dışında çeşitli görevler de yapan Yunus Hopur 2007 Yılında yarbay rütbesindeyken emekli oldu.
Üstün cesaret ve feragat şerit rozeti sahibi olan Hopur ayrıca görev yaptığı zamanlarda 54 adet de takdir almıştır.

Emekli olduktan sonra ticarete atılan Yunus Hopur Kılılı Beldesi’ndeki 40 kişiye istihdam sağlayan Cemsan Plastik fabrikasını kurmuştur. Ticari faaliyetlerini genişletmeyi düşünen Hopur Elmalar Köyü kuzeybatısında yabancı bir ortakla birlikte maden ocağı işletmeye hazırlanıyor.
Evli ve eşi diş doktoru olan Yunus Hopur dört çocuk babasıdır.
*

Hiç yorum yok: