13 Şubat 2011 Pazar

Ilıcalılar Yazıcıoğlu'nun kabrini ziyaret etti

Ankara’ya giden bir grup Ilıcalı Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabrini ziyaret etti.

Ilıcalılar Anıtkabir ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabrini ziyaret etti. Geçen hafta sonu Bünyamin Karalar’ın nişan töreni için Ankara’ya giden bir grup Ilıcalı, Anıtkabir ve iki yıl önce Kahramanmaraş’ta meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybeden Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabrini ziyaret etti. Cumartesi günü sabah saatlerinde Ankara gezisine başlayan grup Ankara’da öğrenim gören Ilıcalı öğrenciler Ahmet Torun, Süleyman Karalar ve Moğolistanlı Asıl Bek rehberliğinde ilk önce Anıtkabir’i ziyaret etti.

Ilıca’dan gittikleri minibüsle Anıttepe’ye ulaşan Ilıcalılar Anıtkabir’de aslanlı yoldan yürüyerek Ata’nın huzuruna çıktılar. Grup Atatürk’ün mozolesini ziyaret ederek bir süre inceledi ve mozole önünde resim çektirdi. Aralarında bayanların da bulunduğu gurup daha sonra Anıtkabir’in altında bulunan Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni gezdi. Müzeyi baştan sona hayranlıkla inceleyen ve gezen grup daha sonra Muhin Yacıoğlu’nun kabrine gitmek üzere buradan ayrıldı. Anıtkabir’in ardından Altındağ’a geçen Ilıcalılar İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un evinin de bulunduğu Taceddin Degahı’na giderek, iki yıl önce Kahramanmaraş’ta meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP’nin Mewrhum Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun orada bulunan kabrini ziyaret ettiler. Kabir başında duygulu anlar yaşandı. Yazıcıoğlu’nun karlarla kaplı kabri başında bazı kişilerin oldukça duygulandığı gözlerden kaçmadı. Kabir etrafını çevreleyen grup merhumun ruhuna bol bol fatiha gönderdi. Grup uzun süre kabir başında kalırken resim çektirmeyi de ihmal etmedi.
Ilıcalı grup, ardından Mehmet Akif Ersoy’un yaşadığı eve geçti. Burada Akif’in odasını ve eşyalarını yakından görme fırsatı bulanlar cep telefonlarıyla resim çekerek merhumun ruhuna fatiha okudular. Daha sonra nişan törenine katılan grup akşam saatlerinde Kahramanmaraş’a dönmek üzere Ankara’dan ayrıldı

HABERLE İLGİLİ DAHA FAZLA RESİM İÇİN TIKLA

*

Hiç yorum yok: