18 Şubat 2011 Cuma

Ilıcalılar profesyonel turizmci oluyor

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) kredilerinden yararlanmak isteyen Ilıcalılar turizm kursuna akın etti.

TKDK’nın AB Fonlarından sağladığı kredilerden yararlanmak isteyen Ilıcalılar, Kahramanmaraş Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen “Turizm Kalkındırma Kursu”na yoğun ilgi gösteriyorlar.
TKDK’nın “Kırsal Ekonomik Faaliyetlerin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi” projesi kapsamında, aralarında Kahramanmaraş’ın da bulunduğu bazı illerde başlatılan uygulamalardan yararlanmak isteyen Ilıcalılar “Kırsal Turizm”de yer almak istiyor. Ancak AB destekli bu projelerden faydalanmak isteyenlerin öncelikle turizm kursuna giderek belge alma zorunluluğu bulunuyor.
İşte bu fırsattan faydalanmak isteyen Ilıcalı işletme sahipleri Kahramanmaraş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne baş vurarak belge sahibi olabilmek için kurs alma talebinde bulundular. Talebi yerinde gören Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Ilıca’ya bir öğretmen göndererek kurs vermeye başladı.
Haftanın Pazar günü hariç 6 günü verilen kursa ilgi yoğun oldu. Geçtiğimiz haftalarda başlayan ve üç hafta sürecek olan kursa şimdilik 30 kişi katılıyor. Kurs, her akşam 18.00-21:30 saatleri arasında Burak Pansiyon altında bulunan salonda veriliyor.
İlk 30 kişinin kursu bitirmesinin ardından sırada bekleyen yaklaşık 100 kişinin de kursa katılması bekleniyor.
Öte yandan TKDK’nın kredilerinden tam manası ile yararlanılması durumunda ve verilen kursların sağlayacağı pozitif etkenler göz önünde bulundurulduğunda, Ilıca turizminde yeni bir ivme kazanılması bekleniyor.
*

Hiç yorum yok: