12 Şubat 2011 Cumartesi

12 Şubat Kurtuluş Bayramı kutlandı

K.Maraş’ın kurtuluşunun 91.yıldönümü Devlet Bakanı Faruk Çelik’in katılımlarıyla kutlandı.

Devlet Bakanı Faruk Çelik’in tören alanına iştirakiyle başlayan program, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından K.Maraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın konuşmasıyla başladı.
Poyraz konuşmasında: “Güzel şehrimizin düşman işgalinden kurtarılışın yıl dönümünü, 91 yıl önceki ruh ve heyecanla kutluyoruz. Bize bu onuru, bu sevinci, bu bayramı yaşatan kahramanlarımızı saygıyla, minnetle, rahmetle anıyor, hepinizin 12 Şubat Kurtuluş Bayramı’nı tebrik ediyorum” dedi. “12 Şubat, Maraşlının düğünüdür, bayramıdır.” diyen Poyraz: “Bu gün, esenlik dolu günleri yaşayan bizlerin, bu cennet vatanı bize emanet eden ecdadımızı minnet ve şükranla anma günüdür. Bu gün geçmişle geleceğin buluşma ve tanışma günüdür. Tarih, bir milleti dirilten en önemli ilham kaynağıdır. 12 Şubat Kurtuluş Bayramı, tarihi hafızamızı yenilememizi, tarihin aynasından bu güne bakmamızı sağlayan müstesna zaman dilimlerinden biridir.” diyerek sözlerini sonlandırdı. Huzurumuzu, Huzurumuz İçin Toprağa Düşenlere Borçluyuz.

Belediye Başkanı Poyraz’ın konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Devlet Bakanı Faruk Çelik ise: “Bu gün namus günüdür!” diyerek ilk kurşunu namus için, özgürlük için atan Sütçü İmamı, Aslan Bey’i… unutmak mümkün mü? Elbette mümkün değil! Dününü unutan, gelecekte var olamaz. Huzurumuzu, huzurumuz için toprağa düşenlere, ecdadımıza borçluyuz. Her bahçeden güller soldu. İman dolu göğüslerini siper eden ecdadın torunlarıyız. O ecdadımız ki, Çanakkale’de tüm Dünya’ya büyük bir ders verdi.” dedi. Bakan Çelik: “Kahraman unvanlı istiklal madalyalı şehrin güzel insanlarının bu bayram gününü kutluyorum, şehitlerimizi rahmetle anıyorum.” diyerek sözlerini bitirdi. Bakan Faruk Çelik’in konuşmasının ardından Mehter gösterileri ile devam eden program, Bedirhan Gökçe’nin sesiyle renklendirdiği, Bayrak olayı, Sütçü İmam’ın ilk Kurşunu sıkması, Abdal Halil Ağa’nın Hırlakyan’ın verdiği kese altını reddedip, “Bu din bahsidir, davulumun kasnağını altınla doldursan bu tokmağı milletimin bağrına vurmam” canlandırmalarıyla devam etti. Kurum-kuruluşların, okulların, çeşitli derneklerin resmi geçişleri ile sona eren programa Ak Parti K.Maraş Milletvekilleri, Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Nevzat Pakdil, Fatih Arıkan, Cafer Tatlıbal, Veysi Kaynak, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, Kahramanmaraş Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sezai Akgün, Ak Parti K.Maraş İl Başkanı M.Fatih Erkoç, MHP K.Maraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy, K.Maraş Eski Milletvekili Ali Sezal, KSÜ. Rektörü Prof. Dr. M. Fatih Karaaslan, siyasi partilerin il başkanları, Göksun Kaymakamı M. Sinan Yıldız, il Milli Eğitim Müdürü ve şube müdürleri ve halk katıldı. Haber&Foto:
Raşit DİNÇASLAN

Hiç yorum yok: