19 Şubat 2011 Cumartesi

Göçük altındakiler için cenaze namazı..

Afşin-Elbistan B Termik Santraline kömür sağlayan Çöllolar kömür sahasında 10 Şubat 2011 Perşembe günü saat 10.15 sıralarında meydana gelen göçükte toprak altında kalan 9 işçi için Elbistan genelindeki ve Afşin İlçesi’ndeki onlarca camide cuma namazını müteakip gıyabi cenaze namazı kılındı.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Çelik'in de yer aldığı Müftülük Camiinde; Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Adnan Demir, Tuğran Gökhan, Nail Yılmaz, Kemal Elmas, Cuma Yıldırım, Aydoğan Polat ve Halil Tatlı için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Elbistan’da Kral Camii’inde Cuma namazı öncesinde vaaz verip, Cuma namazı kıldırdıktan sonra Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Adnan Demir, Tuğran Gökhan, Nail Yılmaz, Kemal Elmas, Cuma Yıldırım, Aydoğan Polat ve Halil Tatlı için gıyabi cenaze namazını da kıldıran Göksun İlçe Müftüsü Süleyman Şahin şunları söyledi:
“Sabır rahmet getirir, Allah rahmetini üzerimizden eksik eylemesin. Depremde, afette, savaşta hayatını kaybedenlere ölü denilemez. Peygamberimiz (sav) ‘in komşusu olma ödülünü haketmişlerdir, şehitlik mertebesindedirler bu göçük altında kardeşlerimiz. Sizlere sabır diliyor, mekanlarının cennet olmalarını Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.” dedi. Elbistan Müftülük Camiinde Cuma Namazı sonrasında kılınan gıyabi cenaze namazı nedeniyle vatandaşlar cami avlusuna sığmayınca, cenaze namazı cadde üzerinde kılındı. Elbistan Müftülük Camiinde, Elbistan Müftüsü Ramazan Tolan tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazına ise AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Çelik, K.Maraş İl Müftüsü Bekir Gülce, Göksun İlçe Müftüsü Süleyman Şahin, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Gürbüz İlhan, Maden-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmet Bölükbaşı, Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin, Göksun Ulu Camii Müezzini Ethem Andırınlı, işçi yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çelik: “Kardeşlerimiz Toprağın Altında Değiller, Bu Aziz Milletin Gönüllerindedir!..” Gıyabi cenaze namazı öncesinde bir konuşma yapan, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Çelik, şunları söyledi:
''Cenabı Hak ülkemizi, şehrimizi ve bütün insanlığı görünür görünmez bütün kazalardan, felaketlerden, musibetlerden muhafaza eylesin. Her milletin bu tür musibetlere karşı gösterdiği tavırlar vardır. Biz varlığı ve yokluğu da yaşayan bir milletiz. Tarihi kazancıyla kaybıyla, kederiyle sevinciyle dolu dolu yaşamış bir milletiz. Olaylar ve hadiseler karşısında tavır sergileyecek tarihi köprü kültürlerimiz var. Cenabı hak birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin. Allah'ın takdirlerini, hikmetlerini, bu sınırlı aklımızla idrak edemiyoruz. Arkalarında bütün bu olaylarda ne hikmetler saklıdır, Allah biliyor. Ancak bizim tavrımız sabırla, metanetle, olayları gönül dünyamıza gömülerek değerlendirmek düşüyor.” dedi. Sözlerinin devamında: Elbette tedbirimizi alacağız. Fakat Cenabı Hakk'ın takdirine de boynumuz kıldan incedir. Biz Elbistan'ımızda, Afşin'imizde bu olgunluğu bu metaneti gönül birliğini gördük.” diyen Çelik: “Bu değerli kardeşlerimiz toprağın altında değiller, bu aziz milletin gönüllerindedir. Bu tarihten getirdiğimiz bir değerdir. Bizden sonrada kıyamete kadar, çocuklarımızın ve nesillerimizin hayatlarında baki olacaktır. Her birimiz günlerden beri dualarımızı yapıyoruz. Edirne'sinden, Van'ına, Kars'ına kadar bu dualar birbiriyle semada buluştu. Bundan eminiz, bunu görüyoruz ve yaşıyoruz. Ancak dualarımızın bir ibadet çapında ve noktasında bir buluşması vardır. Dini vecibe olarak cenaze namazları kılarız. Ümit hakkımız ise, baki olacaktır.” diyerek sözlerini sonlandırdı. Göçük altında kalan kişilerden Nail Yılmaz'ın ağabeyi İsmail Yılmaz ve Muhsin Koşan'ın kardeşi Mühmani Koşan, acılarının çok büyük olduğunu ifade ederek, cenazelerin en kısa sürede çıkarılmasını isteyerek, “Canlı değillerse bile soğuk yüzlerini görmek istiyoruz. İlgi ve alakalarından dolayı Başbakan, Bakanlar ve Milletvekillerine, mülki amirlere de teşekkür ediyoruz.” dediler.

HABER & FOTO:RAŞİT DİNÇASLAN
*

Hiç yorum yok: