26 Ocak 2011 Çarşamba

Göksun pazarında son durum

Göksun’da her salı, giyimden bakliyata, meyveden sebzeye, ev yapımı salça, turşulardan kuru gıdalara, balıktan süs eşyalarına kadar geniş ürün yelpazesi ile Göksun ilçemizin hafif karla karışık yağmurlu olan havasında bu hafta da yine kurulan halk pazarının nabzını tuttuk.

Halk pazarında satıcılar zararına satış yaptıklarından, kazanamadıklarından, iş olmadığından ve satışların durgunluğundan, tüketiciler ise ürünlerin her geçen hafta değişen fiyatlarından yakınıyor.

Satışların kış gününde daha durgun, fiyatların ise daha düşük olduğunu söyleyen pazar esnafları “Sabah ezanıyla tezgâhımızı kurduk, akşam hava kararıncaya kadar da burada soğuğa direnerek, satış yapmaya çalışıyoruz. Geçimimizi çıkarmaya çalışıyoruz. Hava kararmasına 2 saat kaldı. Malımızın hepsini satmayı bırakın bir kenara, daha yarısını bile satamadık. Sabah yazdığımız fiyat etiketlerini değiştirdik, ucuzlattık, hafif canlanma olsa da yine de durgun. Tüketiciler de zaten alışmış, akşama kadar satış yapamazlarsa fiyatı düşer mantığıyla alışverişe çıkıyorlar, genelde ikindi ile akşam arası satışlarımızda canlanma oluyor.” dediler.
Tüketiciler ise: “Özellikle sebzeler ve meyvelerin geçen haftalara göre fiyatlarında hafif artış olsa da, akşama kadar soğukta kalan pazar esnafının elbette kazanç sağlamalarını biz de isteriz; sonuçta pazar esnafının da bir ailesi, hayatı var. Göksun’un soğuğunda sabahtan akşam geç vakitlere kadar çalışıyorlar, getirdikleri üç beş kasa ürünlerinden üç-beş lira kazanacaklar, kazandıklarını da ailesinin ihtiyacını gidermek için kullanacaklar.” dediler. Göksun Salı Pazarı’nda meyveden sebzeye ürünlerden birkaçının fiyatları ise şöyle:
Limon-havuç-portakal-mandalina:75 krş.
Elma-turp-marul-pırasa-patates: 1 tl
Domates-salatalık-karnabahar-ıspanak: 1,5 tl.
Yeşil biber-patlıcan-kara lahana: 2 tl.
Muz:2,5-3 tl.
Sarımsak:5 tl.
Balık:5-15 tl HABER & FOTO: RAŞİT DİNÇASLAN
*

Hiç yorum yok: