27 Ocak 2011 Perşembe

K.Maraş'ta Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu

İtiklal Madalyalı Kahramanmaraş'ta İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu

MARAŞDER, Kahramanmaraş’ta 05–06 Şubat 2011 tarihinde Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde Vefatının 75. Yılında Mehmet Akif ERSOY Sempozyumu, Sergisi ve Konseri düzenleyeyecek.

Sempozyum 5 Şubat 2011 tarihinde saat 13.15 te açılış ve protokol konuşmalarıyla başlayacak 14.15 te Mehmet Akif’in özgün eserlerinden oluşan Mehmet Rüyan SOYDAN koleksiyonundan hazırlanan sergi açılışı yapılacak. 14.30 da Mehmet Akif’in Yaşadığı Dönem ve Kişiliği başlığı altında I. Oturum başkanlığını Prof. Dr. Mehmet SAĞLAM yapacaktır.

Katılımcılar: Vehbi VAKKASOĞLU, Vahdettin IŞIK, Doç. Dr. Orhan DOĞAN. II. Oturum 16.00 da başlayacak Mehmet Akif’in Izdırabı başlığını taşıyor başkanlığını Prof. Dr Bekir KARLIĞA Katılımcılar: Ahmet TAŞGETİREN, Mustafa ARMAĞAN, İsmail KILLIOĞLU.

19.30 da Şiir Dinletisi 20.00 da Ankara Klasik Türk Müziği Korosu Mehmet Akif’in eserleri, dönemi anlatan halk türkülerini ve İstiklâl Marşı’nın kabul edilmesinden önce bestelenmiş diğer İstiklâl Marşı örnekleri de konserde yer alacaktır.

III. Oturum 6 Şubat 2011 tarihinde 10.00 da Mehmet Akif’in Sanatı ve Düşüncesi başlığı altında Oturum başkanlığını Prof. Dr. Hikmet ÖZDEMİR Katılımcılar: Prof. Dr. M. Fatih ANDI, Prof. Dr. Hasan AKAY, Prof. Dr. Yılmaz TAŞÇIOĞLU, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YORULMAZ IV. Oturum 11.20 de Mehmet Akif’in İdeali ve Asımın Nesli başlığı altında Oturum başkanlığını Ahmet TAŞGETİREN Katılımcılar: Yüksel KANAR, Duran BOZ ve Hasan ALTINZENCİR’dir.

Sempozyum 12.45 – 13.00 arası Sonuç ve Değerlendirme ile sona erecektir.

SEMPOZYUM DANIŞMA KURULU BAŞKANI
Prof. Dr Bekir KARLIĞA /Medeniyetler İttifakı Türkiye Eşgüdüm Komitesi Başkanı
SEMPOZYUM DANIŞMA KURULU
Prof. Dr. Adnan YÜKSEL/ Bezmi Âlem Vakıf Üniversitesi Rektörü
Ahmet TAŞGETİREN/ Yazar
Kenan SEYİTHANOĞLU/ Yayıncı
Prof. Dr. Mehmet SAĞLAM/ T.B.M.M. Kahramanmaraş Milletvekili, Milli Eğitim Kültür, Gençlik ve Spor Komisyon Başkanı
Prof. Dr. Mehmet Fatih KARAASLAN/Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü
Doç. Dr. Murat YANIK/ İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Anayasa Hukuku ABD Başkanı
Vehbi VAKKASOĞLU / Eğitimci Yazar
SEMPOZYUM YÜRÜTME KURULU
*Kahramanmaraş Belediyesi * MARAŞDER * Bünyamin ŞEN / Burç FM Genel Yayın Yönetmeni

KATKIDA BULUNAN KURUM VE KURULUŞLAR

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı * Kahramanmaraş Valiliği * Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı * Fatih sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Medeniyetler İttifakı Enstitüsü * Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezi (MEDAM) * Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi * Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası * Kahramanmaraş Ticaret Borsası * KASİAD (Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği) * Alpedo * Balsuyu Mensucat * Bilkur * İskur * Kahramanmaraş Kâğıt Sanayi * Lütuf Mensucat * Mado * Noya Reklam *Hediyedenizi.com

Maraşder Haber Servisi
*

Hiç yorum yok: