17 Mayıs 2010 Pazartesi

Golümüz Dünya’nın en hızlıları arasında

Ilıca Belediyespor Sakaryaspor ile oynadığı maçta Dünya’nın en hızlı gollerinden birini attı.

Kahramanmaraş Amatör Liği B Grubu takımlarından Ilıca’nın temsilcisi Ilıca Belediyespor Dünya’nın en hızlı gollerinden birini attı. Ilıca; Sakarya ile oynadığı maçta, başlama vuruşunun ardından topa dokunan ikinci futbolcusunun direkt kaleye vuruşu ve topun 3. Saniyede Sakarya fileleri ile buluşması ile futbol tarihinin en hızlı golünü atan takımlar arasına adını yazdırdı.

Kayıtlarda daha önce Türkiye’de, Gençlerbirliği ile Ankaraspor kulübünün 14 yaş altı takımlarının oynadığı maçta Ankaraspor'un 9 numaralı futbolcu Furkan Soyalp, takım arkadaşının kendisine bıraktığı topu kalecinin ileri çıkmasını fırsat bilerek daha maçın birinci saniyesinde ortasahadan ağlara göndermesi Dünya’nın en hızlı golü olarak gösteriliyor.
Her ne kadar maçın hakeminden golün resmi saniyesi sorulmamış olsa bile aynı durum Ilıca’nın golünde de geçerli. Maçın başlama düdüğü ile birlikte Ilıca Belediyesporlu futbolcu Vakkas Çelik takım arkadaşının kendisine bıraktığı topu direkt kaleye göndererek dünyanın en hızlı golünü atan futbolcular arasına girmeyi başardı.
Öte yandan Ilıca, bu sezon ikinci defa karşılaştığı Sakayraspor’u ikinci defa (4-0) yenerek şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.
Maçın ilk saniyelerinde attığı golün ardından Ilıca Belediyesporlu oyuncularda tam 45 dakika boyunca bir durgunluk yaşandı ve oynadıkları futbol zevk vermedi. 1-0 yenik durumda olan taraf sarı-siyahlı ekip Sakarya adeta tek kale oynadı. 23. Dakikada Neşet Hoca (Neşet Yılmaz) sarıkart gördü. İlk yarı Ilıca’nın üstünlüğü ile 1-0 sona erdi. İkinci yarıda sahada bambaşka bir Ilıca vardı. Neşet Hoca 55. ve 65. Dakikalarda attığı birbirinden güzel iki golle Ilıca’yı rahatlattı. Üst üste ataklar geliştiren ve Sakarya kalesini sık sık yoklayan Ilıca, uzatma dakikalarında (90+3) Tilki Selim’in attığı golle maçı 4-0 galip bitiren taraf oldu.

Bu arada Ilıcalı futbolseverlerde takımlarını yalnız bırakmıyorlar. Gençler yaptıkları tezahuratlarla takımlarını coşturuken; başta Kulüp Başkanı Bekir Üstündağ, Ilıca Belediye Başkan Vekili Remzi Demir, Ilıca Eski Belediye Başkanlarından Cuma Karalar, Ilıca Ak Parti Belde Başkanı Turgut Ardıç ve daha bir çok seyirci de türibünlerde yerini alarak maçı izlediler.

Hiç yorum yok: