14 Mayıs 2010 Cuma

"Barajlar yapılırken Ilıca yıkılmasın!"

"Barajlar yapılırken Ilıca yıkılmasın! 2"

Sitemiz editörü ve Kahramanmaraş'ın haber portallarından Haber46'da haftalık yazılar yazan Veli Karalar bu haftaki yazısında da Ilıca Bölgesi'nde yapımı devam eden barajları ele almaya devam ediyor.


"Barajlar yapılırken, Ilıca yıkılmasın!" isimli yazısının 2. bölmünde Karalar, barajların yapımı sırasında, bölge insanı ve Ilıca turizmi üzerindeki kısa ve uzun vadedeki olumsuz etkilerini sıralamaya devam ediyor.


"Ilıca’da en kapsamlı asfalt çalışması, Kahramanmaraş Belediyesi’nin yardımları ile “Cuma Karalar Dönemi”nde yapılmıştı. (Hatta Başkan Mustafa Poyraz bizzat Ilıca’ya gelerek çalışmaları yerinde incelemişti.) Daha sonraki zamanlarda ise, çarşı içi parke taşı döşenmek suretiyle elden geçirilerek yenilenmişti.

İşte “o zaman”dan bu zamana kadar bir daha asfalt yüzü görmeyen Ilıca, şimdilerde baraj şantiyelerinin sayesinde delik deşik!

Kasaba içine kontrolsüzce giren araçlar ne asfalt bıraktı, ne de parke taşı. Oysa inşaatların başlaması aşamasında, “araçların kasaba içi yollara girerek zarar vermemeleri için” güya(!) çevre yolu yapılmıştı.

Aslında çevre yolu demeye bin şahit ister!

Adı “çevre yolu” ama kasabanın içinden geçiyor."

Hiç yorum yok: