4 Aralık 2009 Cuma

Yüzbaşı ölçüyü kaçırdı sanki!

Merkez İlçe Jandarma Bölük Komutanı, Başkan’ı bulamamanın hırsını vatandaşlardan ve koruculardan çıkarıyor.
Ilıca Belediye Başkanı Aslan Kaçmaz hapis cezası aldı ve Jandarma tarafından aranıyor. Fakat bir süredir izinde olan Başkan, görevini bırakmış değil. Resmi olarak halen Ilıca Belediye Başkanı ve raporlu olduğu için kasaba dışında bulunuyor. Bu yüzden, Ilıca Jandarması görev bölgesi içinde bütün aramalara rağmen Başkan’ı bulamıyor. Bu duruma oldukça sinirlendiği gözlenen Kahramanmaraş Merkez İlçe Jandarma Bölük Komutanı Ilıca Karakolu’na, “Başkan’ı bir an önce bulması” yönünde talimatlar yağdırıyor. Bununla da yetinmeyen Yüzbaşı bizzat Ilıca’ya gelerek aramalara katılıyor.
Kasaba girişinde nokta oluşturan jandarma ekipleri 24 saat araçları durdurarak kimlik kontrolü ve arama yapıyor. Jandarmanın yanı sıra sivil ekiplerde kasabada dolaşarak bilgi toplamaya çalışıyor. Önceki gün bazı pansiyonlar jandarma tarafından basılarak didik didik arandı. Bazı vatandaşlar da telefonlarının dinlendiğini iddia ediyorlar.
Ekiplerin başında bulunan Kahramanmaraş Merkez İlçe Jandarma Bölük Komutanının bazı vatandaşlara “nerde o şerefsiz başkanınız, çıksın ortaya” diyerek halk tarafından seçilmiş bir idareci olan Belediye Başkanı Aslan Kaçmaz’a hakarette bulunduğu iddia ediliyor. (Tabi bunu duyan vatandaşlarında seçtikleri bir kişiye hakaret edilmesine hiç bir tepki göstermemeleri de ap ayrı bir utanç) Ayrıca Bölük Komutanı’nın, “korucuları görevden alma tehdidi”nde bulunarak üzerlerinde psikolojik baskı oluşturduğu iddia ediliyor. Hatta daha ileri giden Yüzbaşı’nın belediye personelini de “Başkan Kaçmaz’a sevk verdikleri gerekçesi” ile gözaltına alarak sorguladığı iddialar arasında.

11 yorum:

Adsız dedi ki...

Merkez İlçe Jandarma Bölük Komutanı ile karşılaştığımda onu anlından öpeceğim helal olsun ona.

Adsız dedi ki...

alnından öpecekmiş; vatandaşa bakar mısın... başkana karşı hırsın gözlerini kör etmiş senin. evet başkanın suçu varsa cezasını çeksin; ama askerin insanlara huzursuzluk verme hakkı yok. ölçüyü kaçıranın boyunun ölçüsünü alırlar. ben onların sorduğu soruya cevap vermek zorunda bile değilim.

Adsız dedi ki...

vatandaşın huzurunun kaçmasına sebeb olan şahıs teslim olsun o zaman halk rahatlasın.Zaten az biraz gururu varsa teslim olur.Çünkü kendisinin yüzünden halk rahatsız oluyormuş.

EDİTÖR dedi ki...

Şu yorum yazan arkadaşlar, birde adını soyadını kim olduğunu yazsa da herkes görse...
Yoksa saklayacak bir durummu var!!
KARANLIĞA KURŞUNU HERKES SIKAR

Adsız dedi ki...

hep düşünceniz vurma,kırma,sıkma başka bir şey bilmezmisiniz siz,benim adımın ne önemi var ben kötü bi şeymi yazdım,sadece halk huzursuz oluyorsa buna sebeb olan şahıs teslim olsun.Bunda alınacak ne var,malum şahıs halkını düşünüyorsa teslim olmalı,doğru olan bu.

doğrucu davut dedi ki...

Ya Allah aşkına ne vurması ne kırması!
Kim ne zaman, neyi kırdı?
Kim kimi vurdu.
Adam suç işlemiş ceza almış. Suç işleyen elbet cezasını da çekmeli. Fakat hiç kimsenin hiç kimseye hiç bir şartta HAKARET ETME kakkı yoktur. Olamazda.
Yüzbaşı hangi hakla bir kişiye hakaret eder. O alnından öptüğün (istersen başka yerindende öpebilirsin!!!!)komutan.
Editör isim aramakta tabi haklı. Yani olabilir, başkanı herkes sevmek zorunda değil. Fakat bu ne kin böyle göbek atıp oynayacak kadar.

EDİTÖR dedi ki...

Değerli yorumcumuz Ilıca'yı beğenmeyebilirsiniz ama bu karalamanızı gerektirmez. (Örneğin hırsızlıktan bahsediyorsunuz ama Ilıca'da geceleri dükkanlar bile toplanmaz, sabaha kadar her şey ortada kalır ama kimse kimsenin malına tecavüz etmez. Hırsızlık olayları çok nadir olmakla birlikte kaplıca tesislerinde olur o da kaplıca sezonunda ve dışardan gelen insanların en yoğun olduğu dönemlerde.)Elbette heryerde hatalar ve eksiklikler olduğu gibi Ilıca'da da olabilir. Haber Ilıca olarak yayıncılık anlayışında öncelikle Ilıca'nın menfaatlerini gözettiğimiz için yorumunuzu yayınlayamıyoruz.

Adsız dedi ki...

adamlar dagda o kadar askerimizin yuvasını aglatmış dagdan inipte hemen gönderiyorlar başkan ne yapmış adammı öldürmüş yoksa askermi onlar fafediliyorda başkan niye affedilmiyor affedilmesi için illa dagdanmı inmesi lazım

Adsız dedi ki...

Başkanın suçunun ne olduğunu biliyor musunuz ki affedilsin diyorsunuz bu ülkede her suç işleyen affedilseydi ortalık ne hale gelirdi siz düşünün

Adsız dedi ki...

Bence de ILıca'nın gelişmesine tek engel başkan ve onun mafyavari ekibidir. ılıcayı tekel haline getirmişler.. Gidinde bakın termalyaya, hatayda ottoman otele... İnsanlar çölün üzerine ne tesis yapmışlar... Ilıcamız bu kadar güzelliklerle doluyken yatırımların gelmemesinin tek sebebi bence başkan kaçmaz ve ekibiydi... İnşallah aklı başında biri gelir de ILıca, dolayıyla maraşımız gerektiği turizm potansiyeline kavuşur...

ılıcalı dedi ki...

bazı insanlar sahsiyetini kaybetmis acaba pansiyonlarda arama yapılırken arama emri falan soran olmusmu?soruyorum sizlere bu ne adaletsizlik bu ne cürrat vay be ılıcada sıkandal vadisi