2 Aralık 2009 Çarşamba

Ilıca’da ortalık karışık!

Belediye Başkanı Aslan Kaçmaz’ın, daha önceden yargılandığı bir davadan hapis cezası almasından dolayı ortalık toz duman…
Ilıca’da sular bir türlü durulmuyor. Seçim sürecinde yaşanan yüksek tansiyon henüz sona ermemişken, bu seferde Aslan Kaçmaz’ın hapse girecek olmasından dolayı yeniden başkanlık hesapları yapılmaya başlandı. Başkan Aslan Kaçmaz, 2004 yılında işlediği iddia edilen bir suçtan dolayı ceza aldı ve hapse girecek. Şimdi izin kullanan Başkan’ın yerine Ak Parti’li Belediye Meclisi Üyesi İbrahim Kırdök vekalet ediyor. Fakat bu durum fazla uzun süreceğe benzemiyor. Çünkü, Kaçmaz’ın cezası Yargıtay tarafından onandı ve kesinleşti. Bu durumda yasa gereği yeni belediye başkanını Valiliğin çağrısı üzerine 10 gün içinde Belediye Meclisi kendi içinden bir ismi seçecek. Bu süre içinde yeni başkan belirlenemezse Belediye Meclisi düşecek ve bu beldede seçime gidilecek. Bu ihtimal çok ama çok zayıf, çünkü hiçbir meclis üyesi üyeliğinin düşmesini isteyeceğe benzemiyor.

Yasal sürecin başlaması için Kahramanmaraş Valiliği’nden gelecek yazı beklenirken başkanlık için hesaplar çoktan yapılmaya başlandı bile. Yoğun kulis çalışmaları olanca hızıyla devam ederken bütün belediye meclis üyeleri Ilıca’da söz sahibi kişiler tarafından yakın markaja alınmış durumda.

Diğer yandan, belediye meclisinde dengeler çok kritik. Mecliste temsil edilen dokuz üyenin beşi (Recep DEMİR, Mümİn İNCE, Murat GÜNDEŞ, Bünyamin TORUN, İbrahim KIRDÖK) Ak Parti’yi temsil ederken dördü ise (Nihat KAYDI, Niyazi YILMAZ, Abdullah KAR, Eyüp UZUN) MHP’yi temsil ediyor. Seçimlerde başkanlığı Ak Parti’ye kaptıran MHP tarafı bu durumu fırsata dönüştürerek başkanlığı alma çabası içindeyken; Ak Parti tarafı ise elinde olan başkanlığı koruma çabası içinde. Her iki tarafta seçimi kazanmak için karşı taraftan üye çalma çabasında. Şimdilik adaylığını açıktan sadece Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Mümin İnce açıklamış olsa da, kulislerden dışarıya yansıyanlara göre her üye, kendisini potansiyel başkan olarak görüyor. Bu durum seçimi daha zor hale getirecek gibi görünüyor ve ev toplantılarında konuşulan tek konuyu da başkanlık oluşturuyor.

Belediyedeki bu belirsizlik hizmetlerin aksamasına ve sürmekte olan yatırımların da durmasına neden oluyor. Kasaba içinde gözle görülür hiçbir hizmet yapılmazken inşaatı devam eden işler yarım beklerken biten tesisler ise açılmayı bekliyor.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

20 yılda ne hizmet yapıldı ki? Kısacık zaman içerisinde yapılacak hizmetlerin aksamasından bahsediliyor anlamadım.

Adsız dedi ki...

Tüm meclis üyelerine sesleniyorum.Bırakalım AKP-MHP davasını dava Ilıca davası olsun.Ilıca için gerçekten adam gibi çalışacağına ,insanlar arasındaki ayrımcılığa son vereceğine inandığınız kişiyi seçmeniz açısından önünüzde bir fırsat var iyi değerlendirmenizi düşünerek hepinizi saygıyla selamlıyorum.Bayram YILMAZ

Adsız dedi ki...

20 yılda ne mi yapıldı sadece sana gülüorum sen hiç dışarıya çıkmıosun galiba çıkta bi etrafına bak bakalım ne yapılmış :)

Adsız dedi ki...

haklısın 20 yıl oncekı ılıcayla karsılastır bakalım ne cıkacak ortaya.ama ılıca boyle bır baskan bı daha bulamaz umarım ıyı sonuclanır!

Adsız dedi ki...

BİRAN ÖNCE SEÇİLSİN BAŞKAN GÜZEL BELDEMİZE KİM SEÇİLİRSE ONA HAYIRLI OLSUN İYİ ÇALIŞAN KAZANSIN