25 Mart 2009 Çarşamba

Seçimlerde son viraj da dönüldü

Pazar günü sandık başına gidip yerel yöneticilerimizi seçiyoruz.
Seçimlerde son viraj da dönüldü. Adaylar seçimleri kazanmak için son kozlarını oynuyorlar. Bu durum Ilıca’da da böyle başka yerlerde de… Seçime günler; hatta saatler kaldı. Önümüzdeki Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimler’de oy kullanmak için bir kez daha sandığa gidiyoruz. 21 Ekim 2007 tarihinde yapılan referandumun ardından 523 gün sonra bu kez de yerel yöneticilerimizi belirlemek için, 29 Mart Pazar günü oy kullanacağız.
Ilıca’a dört mahallede 1643 seçmen 8 sandıkta, belediye başkanı, İl Genel Meclisi Üyeleri ve muhtarları seçmek için oy kullanacak. İki partinin (AK Parti Aslan Kaçmaz, MHP Hasan Aslan) öne çıktığı ve belediye başkanlığı için kıyasıya yarıştığı kasabamızda en fazla seçmenin bulunduğu Şifa Mahallesi’nde 3 sandık bulunuyor ve 739 seçmen oy kullanacak. Diğer yarlerde ise Yeniyapan Mahallesi’nde 2 sandıkta 378 seçmen; Sümbüllü Mahallesi’nde 1 sandıkta 159 seçmen; Gölgeli Mahallesi’nde 1 sandıkta 209 seçemen ve Zorkun Mahallesi’nde ise 1 sandıkta 158 seçemen oy kullanacak.
Oy kullanma işlemi saat 07:00’da başlayıp; saat 16:00’da sona erecek. Vatandaşların oylarını kullanabilmeleri için, aynı gün yaz saati uygulamasına geçildiğinden, saatlerini 1 saat ileri almaları ve sandık başına giderken yanlarında mutlaka T.C kimlik numarası yazılı nüfus cüzdanalarını veya onaylı nüfus kayıt örneği bulundurmaları gerekiyor. Ayrıca oy kullanma işleminin düzenli ve hızlı işleyebilmesi için sandık başına gitmeden önce, seçmen bilgi kâğıdı ulaşmayan vatandaşların mutlaka oy kullanacağı sandığı ve seçmen sıra numaralarını öğrenmeleri gerekiyor.