26 Mart 2009 Perşembe

Yazıcıoğlu Ilıca bölgesinde de aranıyor

BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nu arama çalışmaları Ilıca bölgesindende başladı.

Dün Çağlayancerit İlçesine gelerek partisinin seçim mitingine katılan ve helikopterle Yozgat'a gitmek üzere havandıktan sonra bir süre sonra helikopteri düşen BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nu arama çalışmaları Ilıca bölgesine de kayıdırıldı.
Akşam saatlerinde ilk arama ekipleri Ilıca'ya ulaştılar. Arama kurtarma çalışmalarına Türktelekom ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı araçlar katılıyor. Ayrıca Çağlayancerit'ten de 50 kişilik bir gönüllü arama grubu Ilıca'ya gelerek helikopterin düşüş istikameti olan Süleymanlı taraflarına hareket etti.
Çalışmalara katılan Ilıca Belediye Başkanı Aslan Kaçmaz’ın verdiği bilgiye göre İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır kendisini arayarak arama kurtarma ekiplerine yardımcı olması konusunda talimat verdiler.
Kaçmaz çalışmalar konusunda şöyle dedi: Sayın içişleri Bakanımız Beşir Atalay ve Kahramanmaraş Valimiz beni aradılar ve gerek ekiplere yardım konusunda ve gerekse arama çalışmaları hakkında bilgi aldılar. Şu anda Orman Müdürlüğüne bağlı ekipler, Sivil savunma ekipleri ve Türktelekom ekipleri araçları ile buradalar. Aynı zamanda İl Özel İdare Genel Sekreterimiz Halil İbrahim Gök Bey, Yardımcısı ve Sivil Savunma İl Müdürümüz burada bulunuyor ve ekipleri koordine ediyorlar. Biz Kayseri’den gelen koodinatlar doğrultusunda çalışmalara başladık. Şu anda ekipler Kavurma Gözü istikametinde yol açma çalışmalarına devam ediyorlar. O istikamette zaten açılmış yolumuz bulunuyor fakat birkaç yerde çökmeler var. Oraları açar açmaz koordinatlarda belirtilen yere ulaşacağız. Diğer yandan Ilıca bölgesine gelen arama kurtarma ekiplerine her saat yenileri ekleniyor. Son olarak Elazığ Sivil Savunma Müdürlüğü’ne bağlı 150 kişiden oluşan ekip de bölgeye ulaşarak arama kurtarma çalışmalarına başladı.

HABER: Ali KARALAR