20 Ekim 2008 Pazartesi

Beşen’le birlikte Ilıca’da kaybetti!

Ilıca’nın blok halinde açıktan Mehmet Beşen’i desteklediği kongrede Necati Okay kazandı.

AK Parti Kahramanmaraş Merkez İlçe 3. Olağan Kongresi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ında katılımları ile 19 Ekim tarihinde KAFUM’da (Kahramanmaraş Belediyesi Fuar Merkezi) yapıldı. Kongrede yapılan seçimi, adaylardan Ilıca’nın blok halinde açıktan desteklediği Mehmet Beşen kaybederken; diğer aday Necati Okay kazandı. Oysa, kazanan taraf Mehmet Beşen olsa idi, Ilıca’dan Cuma Karalar yeni merkez ilçe yönetiminde 5.sırada yer alacaktı ve Ilıca’yı temsil edecekti. Bu durumda yani Mehmet Beşen’in kaybetmesi ile birlikte kongre öncesi açıktan destek verilen taraf kaybetmiş; karşı taraf kazanmış oldu.

Şimdi yapılan bütün hesaplar ve planlar alt-üst oldu. Beşen’e açıktan verilen destekten dolayı ilerleyen günlerde yeni yönetimin Ilıca Belde Yönetimi’ne karşı bir tavır uygulayıp uygulamayacağı merak konusu.

Diğer taraftan Başbakan’ında kongreye katılımı ve Kıbrıs Meydanı’nda yapılna toplu açlış törenlerinin ardından halka hitap etmesinden dolayı her yerden olduğu gibi Ilıca’dan da yaklaşık 50 araçlık bir konvoy Kahramanmaraşa geldi.

Saat 12:00’de başlayan kongrede Başbakan’ın salondan saat 14:00’da ayrılmasının ardından oy kullanma işlemlerine geçildi ve oy kullanma işlemleri saat 17:00’a kadar sürdü. Oy kullanma işlemlerinin sona ermesi ile birlikte sandıklar açıldı ve oylar sayılmaya başlandı. Yapılan sayımlar neticesinde 442 delegenin oy kullandığı; 231 delegenin Necati Okay’a, 190 delegenin ise Mehmet Beşen’e oy verdiği ortaya çıktı.
Oy sayım işlemlerinin sona ermesi ve Ilıca’nın desteklediği Mehmet Beşen’in seçimi kaybettiğinin anlaşılması üzerine Ilıca ekibi üzgün bir şekilde Ilıca’ya döndü.

Yapılan seçim neticesinde ortaya çıkan yeni ilçe yönetimi ise şöyle:

Merkez İlçe yeni yönetim Kurulu

Mehmet Akif Kahveci, Ömer Oruç Bilal Debgici, Fatih kiraz, Süleyman Şerbetçi, Muharrem Sünbül, Ali Sercan Saraylı, Abdulkadir Kütükçü, Devlet Doğan, Hacı Mehmet Çamkesen, Gültekin Genç, Ali Bürkek, İsmail Timurbanka, Zehra Betül Kayserili, Ayşe Aksüt, Necati Demir, Sami Kervancıoğlu, Ali Aydın, Ali Dökme, Ali Erdemoğlu, Sebuk Tekin Alpaslan, Cevdet Özdemir, Yahya Yalçıntürk, Mehmet Akif Ercan, Mehmet Çetinkaya, Mehmet Kayabaşı, Hacer Taş, Esra Dalkanat Erayman, Kadriye Arıkmert, Şükran Akkurt

Merkez İlçe yedek yönetim kurulu

Muharrem Doğan, Cafer tepe, Cemil Sayar, Dursun Ekiz, Vedat Akçul, Ali Uysal, Murat Fedakar, Nuh Ceren, Hasan Zelhaoğlu, Murat Çakıroğlu, Tevfik Karadöl, Emin Üçgöz, Mehmet Kazan, Refik Genç, Duran Sucu, Kazım Tekelek, Hasan Nizamoğlu, Yılmaz Şahan, Osman Büyükçapar, Selahattin Hançer, Yakup Doğan, Talat Torun, İsmail Bolat, Nurettin Doğru, Adem Elma, Mustafa Paşa, Resul Aslanhan, Ali Tekçe, Mustafa Poyraz, Mustafa Aslan

*

*

Hiç yorum yok: