6 Ekim 2008 Pazartesi

Mehmet Beşen 2’den Ilıca seferi

AK Parti Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkan adayı Mehmet Beşen, kalabalık bir heyet ile Ilıca’ya adeta sefer düzenledi.
18 Ekimde yapılacak olan Merkez İlçe başkanlık seçimleri yaklaşırken, adayların faaliyetleri her gün biraz daha hız kazanıyor. Çalışmalar kapsamında adaylar, deleğe kapma ve kulis yapmada birbirleri ile kıran kırana mücadele veriyorlar. İşte bu çerçevede, adaylardan Mehmet Beşen, partinin üst düzey yönticilerinden oluşan kalabalık bir heyetle, Pazar günü öğleden sonra Ilıca Kasabası’na geldi.
Gövde gösterisine dönen Ilıca çıkarmasında, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Av. Veysi Kaynak, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, il ve ilçe yönetiminden çok sayıda (il bazında) üst düzey partili, bazı AK Partili belde belediye başkanları, belde başkanları, Ilıca çevresinde bulunan köy muhtarları ve köy temsilcileri, merkez ilçe deleğeleri ve çok sayıda vatandaş Mehmet Beşen’e eşlik etti.
Mehmet Beşen’in deleğelerle temasta bulunduğu toplantının ardından, kalabalık AK Parti heyeti, akşam yemeği için İnceler Lokantası’na geçti. Topluca yenilen yemeğinin ardından, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak, yine aynı yerde, çevre köy muhtarları ile bir araya gelerek onların sorunlarını ve şikayetlerini dinledi.
Muhtarlar Veysi Kaynak’a, okul, yol ve su gibi köylerinde aciliyet arzeden konularda istekelerini bildirirken; İl Özel İdare Sekreteri ve Tarım İl Müdürü hakkındaki (şehire ve yöreye yabancı olmalarından kaynaklanan) şikayetlerini de dile getirdiler. Konular hakkında muhtarları can kulağı ile dinleyen Veysi Kaynak; çözümler hakkında söz vererek, şikayetler ve isteklerle yakından ilgileneceğinin sözünü verdi.
Konuşmalar sırasında gündeme gelen ve Kaharamanmaraş kamuoyunda da sıkça dillendirilen AK Parti milletvekillerinin birbirleri ile ve belediye başkanı Poyraz ile aralarında husumet olduğu yönündeki iddialara da Veysi Kaynak cevap verdi. Kaynak şöyle dedi:
“Bazı zamanlarda ve bazı yerlerde duyuyoruz, bazı iddialar var, evet. Ama, söz konusu iddiların gerçekle hiçbir alakası yoktur; olamazda zaten. Bizim, Kahramanmaraş Milletvekilleri olarak, aramaızda bir anlaşmazlık yoktur. Bir araya gelmiyorlar iddialarıda doğru değildir. Aynı zamanda Belediye Başkanı ile Milletvekili arkadaşlar arasında da herhangi bir problem yoktur.”
Toplantının ilerleyen bölümelerinde, muhtarlar adına Çamlıbel Köyü muhtarı, Veysi Kaynak’a “ Sayın vekilim biz merkez ilçe köy muhtarları olarak, yılda bir veya iki sefer sayın milletvekillerimiz ve sayın valimizinde iştirak edeceği, sorunlarımızın dinlenmesi ve kaynaşmak adına geniş çaplı toplantılar düzenlenmesini istiyoruz” diyerek bir öneride bulundu. Muhtarların önerisine çok olumlu yaklaşan Kaynak böyle bir organizasyona seve seve öncülük edeceğinin sözünü verdi.
Veysi Kaynak ayrıca muhtarların bazı soruları karşısında: “Bizim buradaki temsilcilerimiz Belediye başkanı Aslan Kaçmaz ve Cuma Karalar’dır; herhangi bir sorununuz olduğunda onlara gönül rahatlığı ile iletebilirsiniz ve bu arkadaşlar çözümler konusunda her zaman ellerinden gelen gayratleri göstermişlerdir ve de gösterirler” diyerek bu iki kişinin bu bölgedeki önemine ve etkinliğine dikkat çekti.