29 Haziran 2008 Pazar

Facia yolda!

Ilıca'da bir müteahhit tarafından açılan inşaat çukuru adeta eceli olacağı kişiyi bekliyor.
Yazın gelmesiyle Ilıca'da kaplıca sezonu başladı. Sezonun başlamasıyla inşaat yasağı başladı ve inşaatlar durdu. Ama, yazın daha ilk günlerinde, bu sezona yetişmesi imkansız olduğu biline biline, ana cadde kanarına ve kasabanın bir kaç büyük sitesinin buluştuğu noktaya kocaman bir inşaat çukuru açıldı ve açıldıktan sonrada kaderine terk edildi. Şimdi inşaatın müteahhiti Nazım Nedilli ortalarda yok ama açtığı çukur tehlike saçıyor. Konumu itibarı ile her an bir aracın yada bir çocuğun bu çukura düşmesi içten bile değil.
Zaten çukura yol tarafından bakıldığında resimde de görüldüğü gibi orada bir çukurun bulunduğunun anlaşılması imkansız. Gündüz durum böyle olduğu halde gece daha tehlikeli. Çukurun etrafında en ufak bir güvenlik önlemi alınmamış. Ne bir inşaat uyarı levhası, ne bir çit, ne de tehliyi gösteren bir bant. Yani yoldan geçen biri, bir araç geldiğinde kenara çekilmek için o tarafa doğru ilerlediğinde, gideceği adres suyla dolu kuçur olacaktır. Diğer taraftan çukurun ziminin sulu olmasından dolayı her gün göçme yaşanıyor. Göçme sonucunda yol her gün belki bir kaç metre daha daralıyor.

Aynı zamanda olayın başka bir boyutu ise çukurun içerisinde çöplerin toplanmasıyla bataklık oluşması ve gündüz sinekler savrularak geceleri kurbağaların vıraklaması sonucu sitelerde konaklayan tatilcilerin rahatsız olmalarıdır. Bu çukur bir cana mâl olmadan, bir kazaya sebebiyet vermeden ve hiç kimseyi rahatsız etmemesi için derhal yetkilileri göreve davet ederek gerekli tedbirlerin alınmasını talep ediyoruz.