1 Temmuz 2008 Salı

Su deposunda son rötuşlar...

Ilıca Belediyesi tarafından yaptırılan 1000 tonluk su deposu, yakında hizmete girecek.
Yeniyapan Mahallesi’nin su teminini sağlamak amacı ile, Tavşantepe üst bölgesine yaptırılan içme suyu deposu, yakında hizmete girecek. Çalışmalarda sona gelinmiş bulunuluyor.
Yeniyapan isale hattı döşenen depo, çok yakında, su tutulması ile birlikte, Yeniyapan’lıların yıllardır çektikleri su sıkıntısına da son vermiş olacak. Çalışmaları sıkı bir şekilde takip eden ve zaman zaman giderek yerinde inceleyen Ilıca Belediye Başkanı Aslan Kaçmaz “Depoyu 15 Temmuz’daki toplu açılış törenlerimize yetiştirmek için gece gündüz çalışıyoruz. 15 Temmuz olmazsa belki iki-üç gün ancak geç olabilir, daha fazla olmaz. Amacımız, belediyemizin hizmet zincirine bir halka daha ekleyerek, kasaba insanımızın yaşam seviyesini biraz daha yukarılara çekmektir” diye konuştu.
Temeli “Cuma Karalar Dönemi”nde atılan projenin tamamlanması ile birlikte, Yeniyapan Mahallesi’nde yıllardır yaşanan içme suyu sıkıntısına son verileceği gibi uzun vadede de su problemi yaşanmayacak.

Sabit Pazar
Şu günlerde yeni ve tamamlanmak üzere olan bir başka çalışma ise sabit Pazar yeri.

Yıllardır müşterilerine hizmet veren Belediye ye ait Pazar yeri yeniden düzenleniyor. Ilıca Kasabası’nda Kaplıcalardan sonra en çok rağbet edilen yer olarak bilinen Pazar yeri bu sezon yeni yüzü ile karşılıyacak gelenleri. Caminin hemen doğusunda bulunan Pazar yeri çalışmaların bitmesi ile aynı yerinde, fakat daha modern, daha temiz, daha düzenli ve daha kullanışlı olacak. Üzeri çelik çatı kaplanacak Pazar yeri, müşterilerine Ilıca ve çevre köylerin tamamı hormonsuz sebze ve meyvesini daha güzel bir ortamda sunacak. Alış veriş yaparken ne alıcılar güneşten yanacak; ne de satıcılar…
Ilıca adına yaptıkları için Belediye Başkanı Sayın Başkan Aslan Kaçmaz’a bir kez daha teşekkürler diyeruz.