11 Eylül 2010 Cumartesi

Ilıca’da bayramda doldu taştı

Ilıca Ramazan Bayramı’nda yaz sezonunda görülmeyen bir yoğunluk yaşadı.

Ramazan Bayramı Ilıca’ya bereket ve bolluk getirdi. Onbir Ayın Sultanı Mübarek Ramazan’ın uğurlanması ile birlikte Ilıca’da bayram bereketi yaşandı. Gerek çevre illerden, gerekse Türkiye’nin değişik illerinden insanlar, bayram tatillerini geçirmek için Ilıca’ya akın etti. Bayramın ilk gününden itibaren otel, motel ve pansiyonlardaki doluluk oranı yüzde yüzleri geride bıraktı. Bir çok insan arefe gününden gelerek yerleşti ve bayram namazını Ilıca’da kıldı. Rezervasyon yaptırmadan gelenler konaklama konusunda oldukça sıkıntı yaşadı.
Yaz sezonunda bile bu oranda yaşanmayan doluluk oranı esnafın ve işletmecilerin yüzünü güldürdü.
Diğer taraftan Ilıca halkı da bayram namazında camileri doldurdu. Bayram namazının ardından yıllardır bozulmayan gelenek devam ettirilerek cami çıkışlarında uzun bayramlaşma kuyrukları oluşturuldu. Küskünler, kırgınlar bayram vesilesi ile bir birlerine sarılarak aralarındaki buzları erittiler. Genç ve orta yaş insanların oluşturduğu gruplar, kasabanın yaşlı ve hastalarını tek tek dolaşarak ellerini öpüp bayramlarını kutlayıp gönüllerini hoş ettiler. Belediye Başkanı Remzi Demir, Eski Belediye Başkanlarından Cuma Karalar, Ak Parti Belde Başkanı Turgut Ardıç, Belediye Meclis Üyeleri Bünyamin Torun, Murat Gündeş ve Niyazi Yılmaz’dan oluşan Ilıca Protokolü önce parti ve vilayetteki kutlamalara katılmak üzere Kahramanmaraş Şehir Merkezi’ne gitti. Mekezdaki bayramlaşmaların ardından Ilıca’ya dönen prtokol daha sonra Ilıca Jandarma Karakol Komutanlığı’nı ziyaret ederek askerlerle bayramlaştı. Protokol daha sonra ise çarşıya çıkarak bütün esnafları, Ilıcalı vatandaşları ve tatilcileri ziyaret edip bayramlarını kutladı.

1 yorum:

Bayram YILKMAZ dedi ki...

Aslanlarım benim birlik olun ki!!!! Kıskananlar çatlasın size yakışanda birlik olup Ilıca'ya huzur ve dirlik ve hoş getirmenizdir.Size yakışanı yapın.Başta Sayın Başkanıma,Emmmi oğlu Niyazi YILMAZ'a ve kıymetli akrabam Murat GÜNDEŞ'e davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum ve saygılar sunuyorum.Tüm Ilıca halkına selamlar sevgiler.