24 Temmuz 2010 Cumartesi

Ilıca Kentvizyon Haziran sayısında yer aldı

Ilıca Kasabası Aylık Kültür Turizm Haber Dergisi Kenvizyon’un Haziran sayısında yer aldı.

Ilıca turirzm potansiyeli ile ilgi çekmeye devam ediyor. Aylık olarak Kahramanmaraş kent merkezinde yayınlanan kültür turizm ve haber dergisi Kentvizyon, Haziran sayısında Ilıca’ya geniş yer verdi. Genel koodinatörlüğünü Muharrem Arıkan’ın yaptığı dergi Ilıca’ya “Ilıca Sezona Hazır” başlığı altında tam sekiz sayfa ayırdı.

Derginin Ilıca ve çevresinden bol bol resim kullandığı Ilıca ile ilgili bölümünde kasabanın coğrafi konumu, genel yapısı, kaplıcaları, tarihi ve pansiyonları anlatıldı. Kaplıcaların geniş yer verildiği tanıtımda, şifalı suların hangi hastalıklara iyi geldiği detaylı olarak okuyucuya sunuldu. Dergi Süleymanlı’ya da yer vererek, tarihi geçmişi çok eskilere dayanan köyü, resimlerle desteklediği bilgilerle anlattı.

Ilıca Belediye Başkanı Remzi Demir’in, Suçatı Ilıca yol ayrımından itibaren 24 kilometrelik yolun bir an önce asvalt yapılması için Kahramanmaraş İl Özel İdaresi’ne yaptığı çağrı da dergide yer aldı.
Ayrıca dergide; Veli Karalar’ın “Zeytin İlicesi’nden, Ilıca Kasabası’na” adlı, Ilıca’yı anlatan masal tadındaki yazısına da yer verildi. Haber Ilıca Olarak; başta Genel Koordinatör Muharrem Arıkan, Editör fatma Yalçın ve Grafik Tasarımcısı Umut Keskintimur’a Ilıca’nın tanıtımına olan katkılarından dolayı teşşekür ediyoruz.

Hiç yorum yok: