10 Mayıs 2010 Pazartesi

Deprem konutlarının temeli atıldı

Toki tarafından Ilıca’ya yaptırılan 82 deprem konutunun temeli atılarak yapımına başlandı.

2007 Yılı’nda meydana gelen depremde evleri hasar gören vatandaşlar için devlet tarafından Ilıca’ya afet konutu yaptırılıyor. Ilıca’nın doğu istikameti, Kertmen Yolu üzerinde 10000 m2 alan üzerine Toki tarafından yaptırılan 82 adet konutun yapımına geçtiğimiz günlerde temeli atılarak başlandı.
Toki’nin ihale usûlü ile Manisa merkezli Sağlam İnşaat’a verdiği konutların Nisan 2011’de biritilmesi bekleniyor. Ancak Sağlam İnşaat yetkilileri, inşaatın daha erken; 2010 Yılı sonlarına doğru bitirilerek teslim edileceğini belirtiyorlar.

Afet konutları, 380 m2’li 5 bloktan oluşacak. Her blok bodrum, zemin kat ve artı 3 kat olmak üzere 5 kattan meydana gelecek. 2+1 Şeklinde yapılacak daireler 82 m2 genişliğinde olacak ve her katta 4 daire bulunacak. Konutların ısıtmasında ise merkezi kalorifer sistemi kullanılacak.

2007 Yılının Eylül Ayı’nda merkez üssü Ilıca olan 4.4 şiddetinde bir deprem meydana gelmiş ve bazı vatandaşlara ait evler hasar görmüştü. Kahramanmaraş Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü Ekipleri tarafından iki defâ hasar tesbit çalışması yapılarak 82 hak sahibi belirlenmişti.

Öte yandan deprem konutları Ilıca’ya toplu kanut halinde yapılırken, aynı depremde evleri hasar gören komşu köylerdeki vatandaşlara ise kendi mülkiyetlerinden gösterdikleri yerlere, müstakil olarak daha önce yapılmıştı.

Hiç yorum yok: