8 Mayıs 2010 Cumartesi

Balcılar Ailesi’nden Hasan Balcı öldü

Ilıca’da bir devrin son temsilcilerinden Hasan Balcı hayatını kaybetti.

Bir koca çınar daha devrildi. Balcılar Ailesi’nden ve bir devrin son temsilcilerinden Hasan Balcı 85 yaşında vefât etti. Kalp hastası olan ve uzun süredir tedavi gören Hasan Balcı dün (07.05.2010) Cuma namazına hazırlanırken evinde aniden rahatsızlanarak yaşamını yitirdi. Hasan Balcı’nın ani ölümü karşısında şok yaşayan Ilıca Halkı ve yakınları üzüntüye boğuldu. Kasaba dışında yaşayan ve vefat haberini alan yakınları ve dostları cenazeye katılmak için Ilıca’ya akın etti. Hasan Balcı’nın cenaze namazı İkindi namazını müteakiben yüzlerce kişinin katılımı ile evinin yanında kılındı. (Bu sırada Hasan Emmi'nin tabutunun dibinde bulunduğu küçük dut ağacının dalına konan serçenin uzun süre oradan ayrılmayarak ötmesi dikkat çekti.) Cenaze namazının ardından omuzlara alınan naaş Ilıca Asri Mezarlığı’na kadar omuzlarda taşındı ve burada dualarla toprağa verildi.

Defin işleminin ardından yakınları taziyeleri kabul etti. 21.11.007 tarihinde eşini kaybeden Hasan Balcı çocukları ile birlikte yaşıyordu.

Hasan Balcı merhûme Fatma Balcı’nın eşi; Beşen Köyü Akgül (Horlavuk) Obası Camii İmamı Muammer Balcı, Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü personeli Hanifi Balcı, Nuri Balcı ve Ali Balcı’nın babaları; Ak Parti Ilıca Belde Başkanı Turgut Ardıç, Cengiz Torun, Bünyamin Torun, Nejdet Torun, Ahmet Torun, Hasan Balcı, Veysel Balcı ve Mürsel Balcı’nın dedeleri; Celal Balcı, Cuma Balcı ve Mehmet Balcı'nın amcaları; Abuzer Torun, İsmail Ardıç ve Duran’ın (Uzun Duran) kayınbabaları idi.

Bizde "Haber Ilıca" olarak Hasan Emmi’ye Canab-ı Hakk'tan rahmet; acılı alilesine, yakınlarına ve sevenlerine sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.

Geçen yıl Ramazan Bayramı’nda Hasan Emmi ile Ilıca’nın geçmişi üzerine bir sohbet yapmıştık. Şimdi o sohbetin yer aldığı videoyu O’nun anısına bir kez daha yayınlıyoruz. İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

3 yorum:

adem fırtına dedi ki...

-inna lillah ve inna ileyhi raciun.allah rahmet eylesin yattıgı yer nur ile dolsun,mekanı cennet olsun inşeallah.başta oğlu muammer hocama ve şahsında diger oğullarına balcılar ailesine ve tüm ılıca halkına başsaglıgı diler sabırlı metanetli ve bol dualı günler dilerim.saygı deger hocam tekrardan başınız sagolsun.şunu bilesinizki en az bende sizler kadar üzüldüm.

Adsız dedi ki...

başta balcı ailesine ve ılıca halkının başı sağolsun.rahmetli hasan amcaya allahtan rahmet mekanı cennet olsun...ERGÜN KABAK

Adsız dedi ki...

makamı cennet komşusus peygamberimiz. ruhu şad olsun. allah bütün günahlarını affetsin. allah rahmet eylesin.