30 Ocak 2010 Cumartesi

Ilıca'ya mevsimin ilk karı yağdı

Mevsimin ilk karının yağması ile Ilıca beyazlara büründü.
Kışın gelmesinden bu yana hasretle beklenen kar, nihayet Ilıca Merkezi’ne düştü. Uzun süredir Atlık Dağı’ndan Ilıca’yı selamlayıp giden kar bu sefer Ilıca’ya da inerek, kasabayı bir gelinlik gibi örterek, beyazlara bürüdü.

Yaklaşık bir haftadır devam eden keskin soğukların ardından iki gündür aralıklarla yağan kar, dün geceden itibaren şiddetini artırarak yerleri kapladı. Sabahleyin bembeyaz kar ile uyanan Ilıca Halkı mevsimin ilk karını görünce çok sevindi ve Allah’a şükretti. Kar, her zaman her yerde olduğu gibi Ilıca’da da çocuklar için ayrı bir sevinç meydana getirdi. Yarıyıl tatili ile kar yağışının bir araya gelmesini fırsat bilen çocuklar, soğuğa aldırmadan kendilerini dışarı atarak kardan adamlar yapıp kartopu oynadılar. Aralıklarla gün boyu yağışını sürdüren kar, kasaba merkezinde 10 cm. kalınlığa ulaşırken daha yüksek kesimlerde bulunan mahallelerde (Gölgeli, Zorkun) 20 cm. yi geçti. Seyirlik manzaralar ortaya çıkaran beyaz bereket, kasaba içi ve çevre köylerle olan yollarda ulaşım yönünden herhangi bir engel ortaya çıkarmadı.

Öte yandan devam eden kar yağışının Ilıca-Kahramanmaraş Yolu’nu kapatma ihtimaline karşı, belediye ekipleri sürekli hazır şekilde tutuluyor.

Hiç yorum yok: