10 Ocak 2009 Cumartesi

Maraş’ta Katil İsrail’e lanet yağdı

Saldırıların 15. gününde Kahramanmaraş’lılar Katil ve terörist ülkeİsrail’e lanet yağdırdı.
Kahramanmaraş Platformu tarafından düzenlenen ve başta Deniz Feneri Derneği, Kimse Yokmu, Cansuyu, Verenel ve İnsani Yardım Vakfı olmak üzere bir çoğu Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren 91 sivil toplum örgütünün desteklediği İsrail’i kınama ve Filistin’e destek mitinği Müftülük meydanında gerçekleştirildi.
Saat 12:00’da başlayan ve binlerce Kahramanmaraş’lının katıldığı mitinğ sitiklal marşının okunması ile başladı.Kahramanmaraş Polisinin geniş güvenlik önlemleri aldığı mitingde Müftülük Meydanı trafiğe kapatılırken, alana gelen vatandaşlar arama noktalarından geçerek yerlerini aldılar. Tertip komitesinin belirlediği sloganlar dışında sloganlar atılmasına izin verilmeyen mitingde, sağlık önlemleri de alınarak, ambulanslar hazır bekletildi. Mitingde, yöresel kıyafetler giyerek “Filistinli Çocuk” şiirini okuyan Döndü Kök ve Gamze Nur Koca isimli çocuklar dinleyenleri duygulandırırken, bir çok vatandaş gözyaşlarını tutamadı. Kahramanmaraş platformu tarafından alana gelen vatandaşlara Türkiye ve Filistin bayrakları dağıtılırken, bazı vatandaşların Filistin poşuları taktığı gözlendi.

Yaşlısından gencine; kadınından erkeğine her yaşta insanın alanı hınca hınç doldurduğu mitingde konuşan Kahramanmaraş Platformu dönem sözcüsü Avukat Yusuf Bülbül, tüm Kahramanmaraşlıları Filistine yardım yapmaya çağırarak İsrail mallarını da boykot etmelerini istedi. Kahramanmaraşın Emperyalist işgale direnişi başlatan şehirlerden biri olduğunu hatırlatan Bülbül; “Şimdi ise dünyanın en zalim ordusuna karşı dünyanın en kahramanca direnişini Gazze halkı sergiliyor. Gazze’lilerin canı, malı, namusu tehdit altında, yani bizim canımız, bizim malımız, bizim namusumuz da tehdit altında. Artık, bu zulme dur deme vaktidir. Elimizle, dilimizle ve kalbimizle bu zulme karşı çıkmalıyız. Gazze’de çocuk olmanın, Gazze’de genç olmanın, Gazze’de anne olmanın, Gazze’de baba olmanın, Gazze’de doğmanın ve ölmenin ne demek olduğunu anlayarak, o kardeşlerimiz için dua edelim. Kahrolsun dünyanın bütün İsrailleri ve yaşasın dünyanın bütün Gazze’lileri ve şanlı direnişleri” ifadelerini kullandı. Dilipak: Gazze düşerse Maraş’ta düşer!
Mitinge katılarak Kahramanmaraş’lılara hitap eden ve Maraşlı olan Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak ise, Türk Milleti ve Filistin halkının asırlardan beri kardeş olduğuna vurgu yaparak; “Bu gün direnen sadece Gazze ve Filistin halkı değildir. Bu gün katliama uğrayan sadece Filistin halkı değildir. Bu gün tüm insanlığın ve Müslümanların şerefi ve onuru ayaklar altındadır. Eğer Gazze düşerse, biliniz ki sıra bir gün Kahramanmaraşa gelecektir. Çünkü biz onlarla asırlardan beri kardeşiz. Kardeşlerimizi katledenler bir gün gözlerini bize de dikecektir. Unutmayın ki Gazze’nin sınırı Aksu’dan başlar” diyerek saldırıların bir an önce durdurulmasını Gazze halkının yaralarının sarılmasını istedi.

Dilipak ayrıca "Madem Filistin'li kardeşlerinizi çok seviyor ve onların katledilmelerine üzülüyorsunuz; öyleyse herkes cebindeki "Malboro" paketlerini çıkarsın ve yere atsın, evlerinize gidince açın dolaplarınızı ve dökün "Coca Cola"larınızı" diyerek bir anlamda kalabalığı samimiyet testine tabi tuttu. Bunun üzerine vatandaşların ceplerinden sigara paketlerini çıkarark yere attıkları dikkatlerden kaçmadı. Miting alanını dolduran binlerce Kahramanmaraş’lı sık sık; konuşmacıların sözünü keserek “Gazze Maraş Omuz Omuza”, “Katil İsrail Filistinden defol”, “Gazze İsraile mezar olacak”, “Filistine selam direnişe devam” sloganları atarak tekbir getirdi. Birçok vatandaş ise, ellerine öldürülmüş temsili bebek figürleri alarak, İsraile tepkilerin yazıldığı pankartlar ve dövizler açtı. Öte yandan, Türkiyede eğitim gören ve şu anda Gazze’de yaşan Muin Naim isimli Filistinli ile telefon bağlantısı kurularak, Kahramanmaraşlıların desteği bildirildi. Telekonferans ile miting alanındaki vatandaşlara teşekkür eden Naim, katliamların son derece büyük boyutlara ulaştığını ve birçok caminin, okulun İsrail tarafından vurularak yüzlerce masum çocuk ve sivilin bu saldırılarda hayatını kaybettiğini bildirdi. Dünyayı bu saldırılara daha fazla sessiz kalmamaya çağıran Naim, insanlığın en büyük katliamlarından birinin Filistinde yapıldığını söyledi.
Mitinge katılan vatandaşlara, yarın Gaziantep İstasyon meydanında yapılacak Filistin Mitingi içinde duyuru yapılırken, katılımları istendi. Filistine destek mitingi olaysız bir şekilde sona ererken vatandaşlar sessiz şekilde dağıldı.