24 Aralık 2008 Çarşamba

Ilıca'da iki parti öne çıkacak gibi!

Mart 2009 Yerel Seçimlerine üç ay kala Ilıca’da siyasi hareketlilik artarken; adaylar da yavaş yavaş netleşmeye başladı.
Tüm Türkiye’de olduğu gibi, Ilıca Kasabası’nda da, Mart 2009 Yerel Seçimlerine üç ay gibi bir süre kala siyasi hareketlilik artmaya başladı. Öyle ki düğünler, cenazeler kasabadaki siyasi atmosfere göre şekillenmeye başladı. Adam adama siyasi markaj uygulanıyor; kim, ne zaman, nerede, ne yapıyor, bir dedektif gibi araştırılıyor.Bu arada adaylar ve partileri gayri resmi de olsa netleşmeye başladı.

AK Parti’nin Ilıca’daki adayı parti tarafından kesinleşmemesiyle birlikte büyük olasılıkla mevcut başkan olan Aslan Kaçmaz gibi görünüyor. Aslan Kaçmaz 2004 Yerel Seçimlerinde AK Parti’nin adayı olarak seçimlere girmiş ve kazanmıştı. Önümüzdeki yerel seçimlerde de yine Aslan Kaçmaz’ın AK Parti’nin adayı olmasına kesin gözü ile bakılıyor. Aslan Kaçmaz Ilıca Belediye Başkanlığı’na aday olmak için aday adayı olarak geçtiğimiz günlerde AK Parti’ye adaylık başvurusunu yapmıştı. Büyük olasılıkla parti tarafından adaylar açıklandığında Ilıca’nın AK Parti adayı Aslan Kaçmaz olacak.
Aslan Kaçmaz Ilıca’nın merkez ve nüfusu en kalabalık olan Şifa Mahallesi’nden seçimlere katılacak ve yukarı mahallelerden önemli ölçüde destekçileri bulunuyor.


Ilıca’da öne çıkan ikinci parti ise MHP olarak görülüyor.
MHP’nin Ilıca adayı ise Hasan Aslan. Kesin olmamakla birlikte büyük olasılıkla ve geçtiğimiz günlerde K.Maraş parti teşkilatının Ilıca’ya yapmış olduğu ziyarete bakılırsa bu partinin Ilıca Belediye Başkan adayı Hasan Aslan olacak gibi görünüyor. Hasan Aslan Ilıca’nın ilk belediyelik olduğu yıllarda ve ilk belediye seçimlerinde ve ikinci seçimlerde de Mehmet Kaçmaz’ın karşısına aday olarak çıkan ve de her iki seçimde de kaybeden Muharrem Aslan’ın kardeşi.
Hasan Aslan’ın kasaba içindeki durumuna gelince: Hasan Aslan Ilıca’nın Sümbüllü mahallesinde oturuyor ve minibüs işletmeciliği yapıyor. Şimdi MHP’nin Ilıca Belediye başkan adayı ve çevresinde de daha önceki seçimlerde Şifa Mahallesi’nin adaylarına muhalif olup karşı tarafın adayını destekleyen kesim bulunuyor. Yani 2004 yerel seçimlerinde aday olarak Aslan Kaçmaz’ın karşısına çıkan gruplar bu kez Hasan Aslan’ı destekliyor.

Diğer taraftan Ilıca Belediyesi’nde uzun yıllar Fen İşleri Müdürlüğü görevinde bulunan ve geçtiğimiz ay aday olmak için görevinden istifa eden Zeki Kaçmaz’ın da AK Parti’den İl Genel Meclisi Üyeliği için listeye gireceğine kesin gözü ile bakıldığı söylenenler arasında.