19 Kasım 2008 Çarşamba

Bayındırlık ve İskan Bakanı Ilıca'ya geldi

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak Ilıca’da yapılan çevre köylerin tapu dağıtım törenine katılmak üzere kasabamıza geldi.

Dün gece geç saatlerde, Gaziantep'ten karayolu ile Kahramanmaraş’a gelen ve geceyi Yimpaş Otel'de geçiren Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak; sabahın erken saatlerinde beraberindeki Kahramanmaraş Ak Parti milletvekili Cafer Tatlıbal, Bayındırlık Bakanlığı Müsteşarı, Müsteşar yardımcısı, Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Tapu Kadostro Genel Müdürü, Kahramanmaraş Ak Parti İl Başkanı, çok sayıda genel müdür, daire müdürü, belediye başkanları ve parti yöneticilerinden oluşan kalabalık bir heyetle Ilıca’ya geldi.

Saat 08:00 sıralarında Ilıca’ya gelen Bakan’ı Ilıca Belediye Başkanı Aslan Kaçmaz ve kasaba ileri gelenleri karşıladı. Cafe Serenat’ta yapılan sabah kahvaltısının ardından konuşmaların ve tapu dağıtımının yapılması için tören alanına geçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende ilk olarak Tapu kadastro Genel Müdür M.Zeki Adlı bir konuşma yaptı. Adlı konuşmasında tapulu malın gerçek mülkiyet olduğuna işaret etti.

Daha sonra kürsüye gelen Vali Mehmet Niyazi Tanılır ise Ilıca için hayati öneme sahip Ilıca-Elbistan arasındaki yolu yapmanın önemini ifade etti ve bu yöreye en büyük turistik termal tesisin yapılacağını müjdeledi.
Validen sonra kürsüye Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak çıktı.
Tapulu tarlanın, evin, her türlü gayrimenkulün garanti kapsamında olduğunu ve önemini anlatmak isteyen Bakan Özak, konuşması sırasında Kahramanmaraş ile Trabzon kardeş şehir yaklaşımına değinmeden yapamadı, Saçaklızade kardeşlerin Trabzon ve yöresindeki İslamı yayma çalışmalarını dile getirerek, 40 yıl önce orada görev yapan eski valilerimizden Necmettin Karaduman'a övgüler yağdırdı.

Sempatik ve rahat tavırları ile dikkat çeken Bakan Özak, Kahramanmaraş'ın öneminin kendileri için büyük olduğunu, Atatürk'ün deyişi ile, halka efendilik olmaza, ancak hizmet olur diye hizmet anlayışını ifadeye çalıştı. Özak; “Kahramanmaraş her geçen gün istikrarlı bir şekilde büyüyor, gelişiyor. Yeniliklere, gelişmelere ve hizmete öncülük yaptı.” dedi ve mülkiyet hakkının önemini bir kere daha vurguladı, hükümete olarak yaptıklarını, yapacaklarını anlattı, bu hayırlı hizmetten ötürü Ilıca belediye başkanı Aslan Kaçmaz'a teşekkür etti.

Bakan Özak’ın konuşmasının ardından tapu dağıtım töreni yapıldı. Törende Süleymanlı, Hacıibrahimuşağı, Kozcağız, Çakırdere, Çamlıbel, Kertmen, Sarıgüzel, Hacınınoğlu ve Hacıbudak köylerinden oluşan yaklaşık 50 kişiye tapuları dağıtıldı. Tören sonrası Bakan’ın yanına gelen bir kadın, Bakan'dan köyleri için yol istedi. Bunun üzerine Özak,”Bakın görüyor musunuz, muhtarın işini bir bayan rica ediyor. Böyle vatandaşa can kurban” diye konuştu.

Gerek tören sırasında ve gerekse tören sonrası Bakan Özak’ın kasaba insanına karşı sıcakkanlı tavırları takdir topladı. Özellikle Ilıca’nın maskotu haline gelen Tuncay Ağca’nın tören sonrası bakanın yanına gelmesi üzerine Bakan Tuncay’la yakından iligilendi ve bir futbol topu hediye etti. Tuncay Ağca saf ve sempatik tavırları ile hem devlet recalini hem vatandaşları ve hem de basın mensuplarını güldürdü.

Törenin ardından Bakan Özak Tapu Kadastro Genel müdürlüğü personeli, tapularını alan vatandaşlar ve Ilıca Belediye Başkanı ve Belediye Meclis üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi ve saat 10:00 sıralarında Ilıca’dan ayrıldı.