13 Haziran 2008 Cuma

"Fizik tedavi merkezi ivedilikle açılmalı"

Ak Parti Ilıca Belde Başkanı Turgut Ardıç "fizik tedavi merkezi ivedilikle açılmalı" dedi.
Ak Parti Kahramanmaraş Yerel Yönetimler Şurası ve Haziran ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı bu gün Necip Fazıl Kültür Merkezinde gerçekleitirildi. Toplantıya Kahramanmaraş Milletvekilleri Mehmet Sağlam, Avni Doğan, Veysi Kaynak ve yerel yönetimler bölge koordinatörü Trabzon Milletvekili Asım Aykan'da katılarak birer konuşma yaptılar.
Toplantıya Ak Parti Ilıca Belde Başkanı Turgut Ardıç'ta katıldı. Belde başkanlarını temsilen genel sorunlara değinen Ardıç daha sonra Ilıca'nın acilen giderilmesi gereken problemlerine değinerek atıl durumda olan fizik tedavi merkezinin ivedilikle faaliyete geçirilmesini istedi.
Turgut Ardıç konuşmasında şöyle dedi:
Değerli arkadaşlar partimizin iktidara geldiği günden beri çıkarmış olduğu yasalarla yerel yönetimlere verdiği önem bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. Bu ilginin böyle devam edeceğine inancımız tam omakla birlikte çıkarılan yasaların bir an önce yatırımlarla desteklenmesini bekliyoruz. Bütün beldelerin önemli sıkıntılarının olduğunu biliyoruz ve çözüm yolunda Sayın Milletvekillerinden belde başkanları olarak acil destek bekliyoruz. Özellikle “beldes projesi” kapsamında küçükte olsa kaynaklar aktarıldı ama bu kaynak suni solunumdan öteye gitmemiştir. Uzun vadede çözümler üretilmesi ve yatırımların devamı için bölge milletvekillerimize öemli görevler düşmektedir.
Şimdi nacizane, temsil etmekle gurur duyduğum kasabam Ilıca’dan bahsetmek istiyorum. Kasabamız şehir merlezine 65 km. uzaklıkta, 3000 nüfuslu, ilimizin tek sıcak su kaynaklarına sahip ve bölgemizin en önemli sağlık turizmi merkezidir. Yaz aylarının gelmesi ile birlikte nüfusumuz 40 binlere ulaşmaktadır. Daha doğrusu özellikle akdeniz ve güneydoğu anadolulu insanların doldurduğu her şehirden insanların aynı anda bir arada bulunduğu mini bir metropole dönüşmektedir. Yani bir anlamda Kahramanmaraş’ımızın aynası konumunda bulunmaktadır. İşte bu özelliğinden dolayı ayrı bir önem arzetmektedir. Bizde diğer kasabalar gibi “beldes projesi”nden faydalandık ama tabiki önemi itibarı ile yetmemektedir. Her şeye rağmen özellikle son yıllarda önemli gelişmeler yaşıyoruz. Kasabamızın şehirle olan bağlantısını sağlayan yollarımız genişletiliyor. Şu an devam eden yol yapım çalışmalarında emeği geçen Sayın Mlletvekillerimize, İl başkanımıza, İl genel Meclisi Başkanımıza ve değerli üyelerine vede partili arkadaşlara üstün gayretlerinden dolayı kasaba halkım adına, belediye başkanım adına ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Ayrıca kandil enerji projesi kapsamında yapılan yolların Ilıca – Elbistan arası bağlantıyı sağlayacak olması bizleri haklı bir heyacana sevketmektedir. Ancak bütün bunlar kasabamızda her şeyin güllük gülistanlık olduğu anlamını çıkarmamalıdır. Bizim kasaba adına en muzdarip olduğumuz konu sezonumuzun çok kısa sürmesidir. Ama her şeyin bir çaresi olduğu gibi bununda elbette çareleri vardır. Bu çarelerden biri ve en önemlisi fizik tedavi merkezimizin ivedilikle faaliyete geçirilmesidir. Sağlık Bakanlığımız tarafından sevkedilen hastaları kabul ediyoruz fakat tedavileri yarım kalıyor. Biz Belediye olarak tesislerimizin fiziki altyapısını tamamladık. Ancak gerekli teknik donanım olmadığından hizmet verememekte ve atıl vaziyette durmaktadır. Gerekli kaynağın bir an önce aktarılması durumunda faaliyete geçecek fizik tedavi merkezimiz sayesinde hem hastalarımızın tedavileri yarım kalmayacak hemde yılın on iki ayı hasta kabul edeceğimiz için sezonun uzatılması adına çok önemli bir etken olacaktır. Bu konuda da sayın milletvekillerimizin ve partimizin desteğini bekliyor ve umuyoruz.
Diğer taraftan Sayın Belediye Başkanımız Aslan Kaçmaz’a kasabamıza kazandırdığı yeni yüzden ve Ilıca yolunun genişletilmesindeki gayretlerinden dolayı kasabam adına teşekkür ediyorum. Konuşmamın sonunda gelişmeleri görmeniz ve diğer ihtiyaçlarımızında yerinde tesbiti adına hepinizi Ilıca’ya davet ediyor ve saygıyla selamlıyorum.