21 Mayıs 2008 Çarşamba

Küçükdağlı'ya büyük suçlama!

Kahramanmaraş İl genel Meclisi üyesi ve Komisyon Başkanı Ramazan Okumuş’tan İl Kültür Müdürü Seydi Küçükdağlı’ya suçlama geldi.
“Süleymanlı’daki tarihi yerlerin restarasyunu öylece dururken ve eserler yıkılmaya yüz tutarken İl Kültür Müdürlüğü’ne aktarılan kaynak kullanılmayıp geri iade edildi.”
Bu iddia Ramazan Okumuş’a ait.
Ramazan okumuş kim?
Ramazan Okumuş, Kahramanmaraş İl Genel Meclisi üyesi ve Kültür komisyonu başkanı. Yani iddia sahibi, konunun tam yetkilisi ve suyun başında duran kişi. Bu gün İl Genel Meclis salonundaki toplantıda bu iddiaları dile getirdi. İddia vahim.
Geçenyıl Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır’ın bölgeyi ziyareti sırasında tarihi eserlerin içler acısı halini görerek onarılması yönünde talimat vermesi üzerine konu gündeme alınmış ve Ilıca halkını heyacanlandırmıştı. Bu iş için İl Genel Meclisinde görüşme yapılıyor ve restarasyona bir an önce başlanması için İl Kültür Müdürlüğü’ne kaynak aktarılıyor.
Ilıca halkı tarihi eserler onarılacak diye bekleye dursun. Ramazan Okumuş’un iddiasına göre aktarılan kaynak yerinde kullanılmayıp bekletildikten sonra tekrar iade ediliyor. Bakalım bütün bunlara İl Kültür Müdürü Seydi Küçükdağlı ne diyecek. Küçükdağlı’nın ne diyeceğinden daha önemlisi Vali Bey’in bu durum karşısında tutumu ne olacak. Sayın Vali bu işe bir an önce el atsa iyi olacak; zira Kanlı Köprü yıkıldı yıkılacak.