20 Mayıs 2008 Salı

Başkan çalışıyor; Ilıca değişiyor

Ilıca belediyesi çalışmalarını yeni sezona yetiştirmek ve misafirlere yep yeni bir Ilıca sunmak için dur durak bilmeden çalışıyor.
Ilıca Belediye Başkanı Aslan Kaçmaz bir yıl içinde bir çok projeye imza attı ve yarım kalan projeleri hayata geçirdi. En önemli ve güzel hizmetlerinden bir tanesi kasaba içi ana caddelerin kilit parke döşenmesi. Şu ana kadar 12 bin metrekare kilit parke döşenmiş durumda. Bu ve diğer hizmetlerle ilgili konuları biz sorduk;Aslan Kaçmaz cevapladı.

Sayın Başkan tüm çalışanların ve tabiki sizin ellerinize sağlık. Görüyoruz ki bu yıl kasabamızı ziyaret edenler “yepyeni bir Ilıca” ile karşılaşacak. Öncelikle şu kilit parke işinden başlayalım.

Şu ana kadar kaç metrekare kilit parke döşediniz ve amacınız kaç metrekare…

Şu ana kadar, belediyenin kendi işçi ve ekipmanlarını kullanarak 12 bin metrekare kilit parke döşendik.En önemli ve öncelik arzerden yerleri biritmiş durumdayız. İnşaat yasağı başlayacak olan 15 Haziran’a kadar 20 bin metrekare kilit parke döşemeyi hedefliyoruz. Amacımız bütün sokak ve caddelerimizin tek tek elden çeirilerek yeni sezona “yepyeni ve pırıl pırıl bir Ilıca” ile başlamak.

Neden kilit parke?

Bizim asvalt şantiyemiz yok. Sebep elbette asvalt şantiyemizin olmaması değil. Kilit parkenin asvalta göre bir çok avantajları var. Daha uzun ömürlü ve alt yapıdan kaynaklanacak olan bozulmalarda tamiri mümkün. Ama asvaltta durum böyle değil. Ayrıca parke sıcağı asvalt gibi suratınıza vurmuyor. Yani serin olacak tüm caddelerimiz. Bir şey daha var. Şimdi, tüm gelişmiş şehirlerde ve Avrupa’da insanlar asvalttan hızla uzaklaşıyor.Sağlık açısından da asvalta aoranla daha az kimyasallar içeriyor.

Kasaba girişindeki kemer ne surumda Sayın Başkan?

Girişe yapılan kemer bitmiş durumda. Bir an önce boyası yapılıp, beraberinde çift şeritli yolun asvaltlanması ile hizmete açılacak. Kasabamıza yakışan bir şekildi gelen misafirlerimizi karşılayıp; gidenleri uğrlayacak.

Kahramanmaraş yolu yapım çalışmaları ne aşamada?

Ilıca- Kahramanmaraş arası devam eden yol genişletme çalışmalarında önemli mesfeler katedildi. En tehlikeli ve çift “s” çizen iki viraj tamamlandı. Bir an önce sezon başlamadan asvaltlamayı amaçlıyoruz. Ayrıca diğer virajlar ve dar yerlerdeki çalışmalarımız bütün hızıyla devam ediyor. Bu işleri tabiki İl Özel İdaresi yapıyor ama, bizde belediye olarak, işlerin aksamamsası ve bir an önce bitmesi için kendi personelimizden şantiye şefi tayin ettik.

Kasabamız insanları adına mahallelerde ne gibi hizmetleriniz var neler yapıyorsunuz?

Yeniyapan Mahallesi’ne yaptırdığımız 1144 tonluk su deposunu tamamladık.
Sümbüllü Mahallesi’nin yollarını genilettik ve yeni yollar açtık.
Kasaba içinde öncelik arzeden yerlerde alt yapının bitirilmesi amacıyla 4 km.atık su hattı ve 2 km. temiz su hattı döşedik.
Belediye kaplıca hamamının üst katını değerlendirmek ve aynı zamanda güzel ve geniş bir salona sahip olmak için başlattığımız çalışma devam ediyor. 750 metrekarelik çok amaçlı salon inşatımızın %50’si bitmiş durumda.

Deprem konutlarının yapımına ne zaman başlanacak.

Geçen yıl yaşanan depremler sonucunda kasabamızda ve çevre köylerde evleri hasar gören vatandaşlarımız için yapılacak deprem konutlarında çalışmaların sonuna gelindi. Zemin ve etüd çalışmaları yapılarak yer tesbiti yapıldı. Acil Afet Fonu’ndan ilk kısım için ödenek ayrılsı, ikincisi ise yolda. Sezon biter bitmez inşaat çalışmaları başlayacak. Amacımız vatandaşlarımızın bir önce gönül rahatlığı ile oturabilecekleri birer yuvaya kavuşması.

Sayın Başkan sorularımıza verdiğiniz cevaplar ve kasabamıza yaptığınız hizmetlerden dolayı da ayrıca teşekkür ederiz.
……
Evet Sayın Başkan’ın söyledikleri bunlar. Yani kabamız adına güzel gelişmeler oluyor ve gelecekte her şey daha güzel olacak.