29 Eylül 2010 Çarşamba

Atlık’ta Dağcılık ve Doğa Şenliği yapıldı

KADAK ve Orman Bölge Müdürlüğü Fotoğraf ve Doğa Sporları’nın birlikte organize ettiği Ilıca Atlık Yaylası Dağcılık ve Doğa Şenliği 25-26 Eylül 2010 tarihlerinde yapıldı.

Faaliyete Gaziantep, Adana, Mersin, Antalya illerinin yanı sıra KADAK, İl Afet Müdürlüğü kurtarma ekipleri, Orman Bölge Fotoğraf ve Doğa Sporları Kulübü ve Kahramanmaraş Of-Road Kulübü üyelerinden oluşan 80 kişi katıldı.

Gece Atlık Yaylası’nda anıt ağaçları altında kalan doğaseverler, sonraki gün 2050 metre yüksekliğindeki Atlık Dağıan bir zirve tırmanışı yaptılar. Dönüşte Orman Bölge Müdürü Halil Coşkun’un katıldığı belge töreni yapıldı. KADAK Başkanı Sait Kılıçsallayan “Kahramanmaraş’ın doğal güzelliklerini tanıtmak adına bir çok faaliyet yaptık. Ilıca Atlık Yaylası da turizme kazandırılması gereken nadide yerlerden biri,bu bölge gerekli tanıtımlarla turizm cenneti haline getirilebilir.Burada her türlü sportif aktivite yapılabilir. Yöre halkının açtığı yayla lokantasıda günübirlik gelenlere hizmet vermekte.” diye konuştu.
Kılıçsallayan; bölgedeki anıt ağaçalrının tescillenerek gerekli çalışmaların yapılmasında desteklerinden dolayı Kahramanmaraş Valiliği, İl Özel İdaresi, Orman Bölge Müdürlüğü, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

HABER:www.yorumgazetesi.com

RESİMLER:K.MARAŞ DAĞCILIK ARAMA KURTARMA TELSİZ VE RADYO AMATÖRLERİ DERNEĞİ(KADAK)'dan Fotoğraflar

http://www.facebook.com/?ref=home#!/photo.php?fbid=1602883908898&set=o.33984933938&pid=31755470&id=1140094413

Hiç yorum yok: