24 Ağustos 2010 Salı

TRT Ilıca’dan 2 saat canlı yayın yaptı

TRT 5 Kanalı “Anadoluda Ramazan” proğramında Ilıca’dan iki saat canlı yayın yaptı.
Ilıca’da bir ilk daha gerçekleşti. TRT 5 Anadolu televizyonu Ilıca’dan tam iki saat canlı yayın yaparak Ilıca’yı tanıttı. Ramazan Ayı kapsamında yayınlanan “Anadoluda Ramazan” proğramının dünkü durağı Ilıca Kasabası idi.
Ilıca Aile Çay Bahçesi’ndeki kıl çadırdan gerçekleştirilen canlı yayın saat 19:00’da başladı. Ilıca’nın bir çok yönü ile ele alındığı proğramın konukları Ilıca Belediyesi Eski Başkanı Cuma Karalar, Ilıca Belediye Başkan Vekili Murat Gündeş, Ilıca’nın tanınmış isimlerinden ve aynı zamanda Ilıca Belediyesi Eski Fen İşleri Müdürü Zeki Kaçmaz, aslen Karadenizli olup yıllardır Ilıca’da yaşayan ve “Laz Hoca” diye bilinen Mehmet Aykan, Beşen Köyü Camii İmamı Neşat Yılmaz ve emekli din görevlisi Ali Sezer oldu. Proğramda Zeki Kaçmaz ve Cuma Karalar tarafından Ilıca’nın tarihi, kaplıcaları, geçim kaynakları, Süleymanlı ve eski ramazanlar anlatılırken zaman zamanda ekrana Ilıca ve yöresinden kesitler geldi. İftar saatine denk gelen proğramda Neşat Yılmaz tarafından akşam ezanı okundu. “Laz Hoca” (Mehmet Aykan) Ramazan’a dair bilgiler verirken; emekli din görevlisi Ali Sezer’in okuduğu kasideler proğrama renk kattı.
Proğramda yine zaman zaman Ilıca sokaklarında dolaşan başka bir sibikere bağlanılarak bilgiler verildi. Çarşıda dolaşan sibiker, esnafla sohbet edip Ilıca’da konaklayan tatilcilerin iftar sofralarına konuk oldu.
Oldukça renkli geçen proğramın sonunda Zeki Kaçmaz, Cuma Karalar ve Murat Gündeş TRT’nin Ilıcada bir ilki gerçekleştirdiğini belirterek kutladılar. Tüm konuklar ayrıca TRT’ye Ilıca’nın tanıtımına olan katkısından dolayı teşekkür ettiler.
Yaklaşık iki saat süren proğram 20:45’de sona erdi.

Hiç yorum yok: