14 Temmuz 2010 Çarşamba

Ilıca’da şu günde bir doktor bile yok!

Kahramanmaraş’ın kaplıcaları ile ünlü Ilıca Kasabası’nda kaplıca sezonu başladı ama hastaları tedavi edecek bir doktor yok.

Sezonun başlaması ile yükü daha da artan Ilıca Sağlık Ocağı’nda doktor sıkıntısı yaşanıyor. Gerek Ilıca’dan, gerekse çevre köylerden gelen hastalara hizmet veren sağlık ocağı doktorsuz kaldı. Rutin sağlık hizmetleri bile verilemiyor. Son yıllarda kasabaya tayini çıkan doktorlar kasabada kalmak istemiyor. Bu yüzden, son gelen iki doktor da görevlerinden istifa ederek Ilıca’yı terk etti. Şimdi, kasabanın tek sağlık ocağı da doktorsuz. Hastalar sağlık ocağının koridorlarında uzun kuyruklarda doktor bekliyorlar. Doktor açığı “ödünç doktor”la idare edilmeye çalışılıyor. Süleymanlı Sağlık Ocağı’ndan günlük olarak buraya gelen Doktor Hasan Erhan Sözen hizmet veriyor. Lakin o da durumdan hoşnut değil ve böyle giderse istifa edecek. Çünkü hem Süleymanlı Köyü’ndeki hastalara; hem de Ilıca’nın hasta yoğunluğu ile başa çıkmaya çalışıyor. Oysa sezon başlaması nedeni ile hasta sayısı da katlanmış durumda. Sadece Ilıca’da bile şu anda nüfus 20 binin üzerinde. Kaplıca tesislerinde günün her saatinde her an sağlık hadisesi ile karşılaşmak mümkün. Buna karşın Ilıca haftalardır doktorsuz.

Kasabada geçtiğimiz günlerde sabahın erken saatlerinde bir vatandaş balkondan düştü. Yere çakılan vatandaş ağır yaralı halde uzun bir süre müdahale edilmeyi bekledi. Ambulans ancak bir saat sonra olay yerine gelebildi. Buna benzer acil sağlık vakaları karşısında hastalar ya olay yerlerinde; ya da kendi imkanları ile ulaştıkları sağlık ocağının kapısında çaresizlik içinde beklemek zorunda kalıyorlar.
Vatandaşlar yaşanan duruma isyan ederek bir an önce Kahramanmaraş Salık İl Müdürlüğü’nün çözüm bulmasını bekliyorlar.

Hiç yorum yok: