30 Mayıs 2010 Pazar

Ilıca Belediyespor şampiyon oldu

Ilıca Belediyespor rakibi Kısıkkaya’yı 4-1 yenerek şampiyon oldu ve süper kümeye çıktı.
Batıpark Stadı son yılların en çekişmeli maçına sahne oldu.Kahramanmaraş Amatör Liğinde mücadele eden temsilcimiz Ilıca Belediyespor, rakibi Kısıkkaya’yı farklı yenerek şampiyon oldu.
Grubun iddialı iki ekibi Ilıca Belediyespor ve Kısıkkayaspor final maçında Batıpark Stadı’nda saat 17:00’da karşı karşıya geldiler. Ilıcalı futbolseverler final maçında takımlarını yalnız bırakmadılar. Maça çevre köyler; Avcılar, Beşen ve Süleymalı’dan da yoğun ilgi vardı. Çok sayıda taraftar özel arabaları ve minibüslere binerek takımlarını desteklemek için Kahramanamaraş’a geldiler ve tribünlerde yerlerini aldılar. Bir çok kişi işini bırakarak, bir çok kişi dükkanını kapatarak, bir çok kişi de çiftini çubuğunu bırakarak maça koştu. Yeşil-beyazlı bayraklarla, davullarla, ıslıklarla ve tezahuratlarla bir an olsun susmayan taraftarlar, rakip takımın moralini bozarken kendi oyuncularınada büyük moral ve motivasyon sağladılar.

Öte yandan maçı izleyenler arasında Ilıca Belediye Başkan Vekili Remzi Demir, Ilıca Eski Belediye Başkanı Cuma Karalar, Ilıca Ak Parti Belde Başkanı Turgut Ardıç, Ilıca Belediyespor Kulüp Başkanı Bekir Üstündağ, Ilıca Belediye Meclis Üyeleri Bünyamin Torun ve Murat Gündeş, Kahramanmaraş Attarlar Odası Başkanı Cuma Güler, Kahramanmaraş Pirireis Mahallesi Muhtarı İsmat Güler ve Kahramanmaraş’ın ünlü gazatecilerinden Mehmet Fiskeci’de vardı. Kısıkkaya maçı alması durumunda veya berabere kalması durumunda bile şampiyon olacağı için sahaya daha avantajlı çıktı. Yeşil-beyazlı ekip Ilıca’nın ise maçı almaktan başka şansı yoktu. Bu yüzden her iki takımın oyuncularınında oldukça gergin ve heyecanlı oldukları gözlendi.

Hakemin maçın başlama vuruşunu işaret eden düdüğü ile birlikte oyun başladı. 15. Dakikada Ilıca’nın gol ayağı Torun topu Kısıkkaya fileleri ile buluşturarak takımını 1-0 öne geçirdi. Bu dakikalarda Kısıkkaya’dan bir futbolcu sarıkart gördü. Ilıca’nın golüne Kısıkkaya tam 7 dakika sonra karşılık verdi ve durumu (1-1) eşitledi. Dakikalar 40’ı gösterdiğinde bu sefer meşin yuvarlağı filelerle buluşturan futbolcu Ilıca Belediyesporlu (buldozer lakaplı) Muhammet Hoca’ydı. Maçın ilk yarısı 2-1 Ilıca’nın üstünlüğü ile sona ererken son saniyelerde Ilıca’dan Neşat Hoca’nın nefis şutu direkten döndü.

İkinci yarı başladıktan tam 10 dakika sonra sarıkartlar havada uçuşmaya başladı. 55. Dakika Kısıkkayalı futbolcunun sarıkart görmesini 58. Dakikada Ilıca’dan Vakkas Çelik’in sarıkartı izlerken; 62. Dakikada tekrar bir başka Kısıkkayalı futbolcu sarıkart gördü. Maçın 70. Dakikasında hakem oyunu durdurarak su molası verdi. 80. Dakikaya gelindiğinde Ilıca Belediyespor’un adeta sarıkart abonesi Neşat Hoca sarıkart gördü. Tam 1 dakika sonra Ilıca’dan Muhammet Hoca’nın çok sert bir şutu direkten döndü. Dakikalar 85’i gösterirken Ilıca’nın gol silahı Torun, şampiyonluk maçının skorunu belirleyen golü atarak durumu 4-1 yaptı.

Bu golden sonra Kısıkkayalı futbolcular sinirlenmeya başlayıp, bunuda oyunlarına yansıtınca hakemin eli sürekli cebine giderek sarıkart çıkarmaya başladı. Kart gören futbolcular daha fazla agresifleşip hakemle sık sık tartışmaya başladılar. Bu sırada Kısıkkayalı iki futbolcu, yan hakemi önlerine katarak kale arkasına doğru kovalamaya başladılar.

Maçın hakemi oyunu durdurdu ve sahaya güvenlik görevlileri girdi. Hızını alamayan Kısıkkayalı futbolcular hakemlere ve Ilıca Belediyesporlu futbolculara saldırmaya devam ettiler. Bunun üzerine Batpark Stadı’na takviye güvenlik ekipleri geldi. Bu sırada Ilıca’lı futbolcular olan biteni soğukkanlı bir şekilde izlemeye devam ettiler. Olayların bir türlü yatışmaması üzerine hakem maçı bitirdi ve Ilıca’yı şampiyon ilen eden düdüğü çaldı.

Ilıca Belediyesporda büyük sevinç vardı. Futbolcular ve yöneticiler biribilerine sarılarak şampiyonluğu kutlarken, tribünlerdeki taraftarlarda büyük coşku yaşadılar. Şampiyon takım Ilıca, tribünlerin önüne gelerek taraftarlarıyla bütünleşti ve coşku doruğa çıktı. Daha sonra şampiyon ekip Ilıca Belediyespor ve taraftarlar araçlara binerek konvoy oluşturdu ve şehir turu attı. Şehir turunun ardından şen şakrak bir Ilıca yolculuğu başladı.

Bizde “haber ılıca” olarak başta şampiyon takınım kocaman yürekli futbolcularını, Başkan Bekir Üstündağ’ı, Teknik Direktör Metin Köseyi, Atranör Resul Hoca’yı, yöneticiler İbrahim Karalar, Osman Koca ve Fatih Kaçmaz’ı, malzemeci gençleri, yazmayı unuttuklarımız ve tribünlerde yerini alarak takımlerını destekleyen bütün taraftarları tebrik ediyor; her günlerinin böyle şen ve çoşkulu geçmesini, bütün dualarının kabul olmasını Yüceler Yücesi Allah’dan (cc) diliyoruz.

FOTOĞRAF ALBÜMÜNE GİT.


FOTOĞRAF ALBÜMÜNE GİT

4 yorum:

EDİTÖR dedi ki...

Hayırlı olsun Ilıcamızaaa..

ismail.kaykalak dedi ki...

Bu takımı meydana getirenlerini ve ılıca sporu cani gönülden kutluyorum başarılarının devamını diliyorum.saygılarımla...

ismail kaykalak dedi ki...

Bu takımı meydana getirenlerini ve ılıca sporu cani gönülden kutluyorum başarılarının devamını diliyorum.saygılarımla...

hasan balcı dedi ki...

ılıcamızın bu büyük başarisi karşisında kelimelerle anlatmak çok güç bir durum bu sevınçi bıze memleketımızın dişinda yaşatan tüm ılıcaspor emektarlarına teşekür ederım sözün bıttıgı bır an inşallah bundan sonra başariların devamını dilerım bu başarıları bizlere anında ileten ve bu gurur verici sevınçden mahrum etmeden sıcagı sıcagına bıldırmenızden dolayı ılıca haber personelıne içten teşekürü bir borç bilerek ılıcaspor ile müşterek olarak hazırladıgınız bu başaridan dolayı yayın hayatınızın ve başarilarınızın devamını yüce allah'tan temennı dilerım