4 Nisan 2010 Pazar

Baraj inşaatları yollarda çile çektiriyor

Bölgede yapımı devam eden baraj inşaatları Ilıca-Kahramanmaraş yolundan gelip geçenlere çile çektiriyor.
Ilıca Bölgesi’nde iki yıldan bu yana bir çok baraj inşaatı devam ediyor. Devam eden inşaatların gerek yola yakın bölgelerde yaptıkları çalışmalar; gerekse Ilıca-Kahramanmaraş yolunu kullanmaları sürücüler ve yolcular açısından çile yoluna dönmüş durumda.

Ilıca-Kahramanmaraş yolunun 10. Kilometresinde yapımına iki yıl önce başlanan Zeytindere Hes inşaatı nedeniyle o bölgede (yaklaşık 1kilometre) yol, tam bir yıl servis yolundan verildi. Yapımına kışın başlanan yol nedeniyle, 2009 yazında gelip geçmek zorunda kalanlar tozlu servis yolunu kullandılar. Böylece tatilini Ilıca’da geçiren on binlerce yerli turist ve yaklaşık bir o kadarda bölge insanı kışın çamurla; yazın ise tozla mücadele etti. 2009’un sonlarında yol tekrar açıldı, fakat bu seferde baraj inşaatı nedeniyle yuvarlanan kayaların oluşturduğu çukurlar, hemen tamir edilmediği için çile devam etti.

Çukurlar kısa bir süre önce yarım yamalak tamir edildi, fakat bu seferde eski Avcılar Köprüsü üstünde yol tekrar kazılarak dev bir çukur açıldı. Açılan çukurun dolgusu sıkştırılmamasından dolayı yolda derin hendekler oluştu. Yolu kullanan sürücüler, kazılan kısımdan geçerken araçlarını hendeklere düşürmemek için büyük çaba sarfederken, onlarca iş makinesi olan inşaat sahibi firma sadece izliyor.
Eğer bu vurdumduymazlık devam edip firmanın verdiği zararlar telafi edilmezse ve yeni kazılan yer tam anlamıyla yapılmazsa 2010 yazında Ilıca’ya gelen tatilciler çile çekmeye devam edecek.


Öte yandan Enerjisa Holdinğ tarafından Ceyhan Nehri üzerinde yapımı süren Kandil Eneji Grubu inşaatları da devam ediyor. Bu inşaatlara malzeme taşıyan ağır iş makineleri ve uzun araçlarda bu yolu kullanıyor. Ağır yük taşıyan kamyon ve tırların sık sık gelip geçmesi sonucu asvalta yer yer patlamalar oluşmuş durumda. Ayrıca zaten dar ve bir o kadarda virajı olan yollarda sürücülerin kaşısına her an bir tır veya dev bir çimento arabası çıkabiliyor.
Bu yüzden sürücülerin çok dikkatli olmaları gerekiyor.

Hiç yorum yok: