27 Mart 2010 Cumartesi

Halil Boğar: Ilıca’nın yolları yapılmalı

AK Parti Kahramanmaraş İl Yönetim Kurulu Üyesi Halil Boğar İl Danışma Kurulu toplantısında Ilıca’nın yol problemini dile getirdi.
AK Parti Kahramanmaraş İl Danışma Kurulu Mart ayı toplantısı Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde dün gerçekleştirildi. AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Çorum milletvekili Agah Kafkas ve Kahramanmaraş Milletvekilleri’ninde katıldığı toplantıya katılım oldukça fazlaydı.
Toplantıda gündem dışı söz alan AK Parti Kahramanmaraş İl Yönetim Kurulu Üyesi Halil Boğar, kürsüye çıkarak Ilıca’nın bitmeyen yol problemini dile getirdi ve çözüm istedi. Aynı zamanda Ilıca’da Günar Motel adı altında işletmecilikte yapan Halil Boğar şöyle dedi:
“Ilıca Kasabamız; yazları başta Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Siirt, Diyarbakır, Kilis, Malatya, Osmaniye, Batman, Kayseri ve Adana ilimizden gelenlerle dolup taşmaktadır. 200-300 kilometrelik yoldan gelen misafirlerimiz yolun geriye kalan 27 kilometrelik kısmında adeta çile çekmektedirler.
Süleymanlı, (Zeytin dediğimiz yer) adeta bir kültür merkezidir. Çeşmesini, kalesini, köprülerini görmeyen yok gibidir.
Günlük şehir merkezine Avcılar, Kapukaya, Hacıibrahimuşağı, Kozcağız, Süleymanlı, Beşen, Kertmen, Sarıgüzel, Hacınınoğlu, Çakırdere, Çamlıbel ve Hacıbudak köyleri ve Ilıca Kasabası da dahil olmak üzere onalarca araç; yüzlerce insan gelip gitmektedir.
Özellikle yazın gelen bu vatandaşların çektiği eziyetleri duyarsanız bizlere hak vermemeniz mümkün değildir. Bu çileli yolun virajlarının acilen bitirilmesi gerekmektedir. Doğal güzelliği ve tarih kokan bu turizm beldemizi görmezden gelmek mümkün değildir.” Halil Boğar’ın bu sözleri üzerine, divanda bulunan AK Parti Kahramanmaraş İ Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’da “Ilıca yolunda geçtiğimiz yıllarda yaklaşık 5 kilometrelik bir mesafeyi yaptık. Çokta güzel oldu. Geriye kalan yerlerinde yapılması için temaslarımız devam ediyor. Milletvekillerimiz ve karayolları yetkilileri ile görüşüyoruz, inşallah en kısa zamanda yapacağız” diye konuştu.
Haber Ilıca olarak Kasabamızın sorunlarını dile getirdiği için Halil Boğar’a teşekkür ediyoruz.

Hiç yorum yok: