5 Şubat 2010 Cuma

Suriyeliler'in Ilıca ve İçmeler ilgisi

KAHRAMANMARAŞ- Suriye’ye ziyarette bulunan KMTSO Turizm Komisyonu üyeleri şehrimize döndü, Suriyeli turizm şirketlerinin ilgisini ise tanıtımda Ekinözü İçmeleri ile Zeytun Ilıcası çekti.

Önceki gün iki günlük Suriye ziyareti yapan KMTSO Yönetim kurulu üyesi Kubilay Doğan, Meclis Üyesi Mehmet Güzelbulut, Basın Halkla ilişikiler sorumlusu Dilek Aytemiz, Gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Bekir Doğan , Suriye dönüşü yaptıkları açıklamada..

“ Suriye’nin Halep Şehrinde Kahramanmaraş’ı turizmcilere tanıttık. Birinci sırada Ekinözü içmeleri, Ilıca Kasabası, (Zeytun Ilıca) Menzelet Barajı tekni gezintisi, Milcan Yaylalarımızın dikkatlerini çeken unsurlar olduğunu." belirttiler.

Kubilay Doğan yaptığı değerlendirmede: "Güzel bir ziyaret oldu, umduğumuzdan daha iyi oldu, Şubat ayı sonunda Suriyeli Turizmci dostlarımız Kahramanmaraş’a gelecekler ve bu bahar ile birlikte Kahramanmaraş’a turlar başlayacak esnafımızın otelcimizin, lokantacımızın yüzü gülecek.. Bu sebeple sevinçliyiz,” dedi.

Turizm yatırımı ve gelişmesinin uzun zamana bağlı olduğunu , bugün gittik yarın Suriye buraya gelecek değil, zamanla insanlar burayı tanıdıkca daha çok ziyaretçi gelecektir. Öyle veya böyle bizim en geçerli ürünlerimiz İçme ve Ilıca gibi görülüyor. Birde doğal güzelliklerimiz ve tarihimiz... Bunu tur şirketleri gelip gittikten sonra daha iyi göreceğiz,” dedi.
(haber-resim:kahramanmaraşgazetesi.com.tr)

Hiç yorum yok: