28 Aralık 2009 Pazartesi

Remzi Demir: Önceliğimiz huzur!

Ilıca Belediye Başkanvekilliği’ne seçilen Remzi Demir önceliğinin birlik, beraberlik ve huzur olacağını belirtti.
21 Aralık 2009 günü Belediye Meclisinde yapılan oylamada belediye başkanvekilliğine seçilen Recep (Remzi) Demir, birinci önceliğinin Ilıca’da birlik, beraberlik ve huzuru sağlamak olduğunu söyledi.

Sorularımız cevaplandıran Başkanvekili Remzi Demir "yılan hikeyesi"ne dönen “deprem konutları”nın da ihalesinin TOKİ tarafından yapıldığını ve çok yakında ilk kazmanın vurulacağını belirtti. Remzi Demir, kuzeyden geçen Ilıca ile Süleymanlı arasındaki 3 km'lik toprak yolun da kumlanarak iyileştirileceğini belirtti. Kasabada bulunan parkları gözden geçirerek yeni ve büyük bir park yapmayı düşündüklerini ifade eden Demir, bunun için Kahramanmaraş Belediyesi'nden ağaç dikme makinesi talebinde bulunacakalrını ve bu taleplerininde geri çevrilmeyecğini umduklarını belirtti.

Makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dediğimiz Demir’e Haber Ilıca olarak, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da, Ilıca’nın genel menfaatleri doğrultusunda yaptığı her olumlu icraatı ve uygulamayı öveceğimizi; yanlış yapılan uygulamaları da eleştireceğimizi belirttik. Oldukça heyacanlı olduğu gözlenen Remzi Demir'e sorular yönelttik cevaplar aldık:

Sayın Başkan, 22 Aralık 2009 itibarı ile (büyük bir ihtimalle, bir sürpriz yaşanmadığı takdirde) dört küsür yıl bu koltukta "Ilıca Belediye Başkanı" olarak oturacaksınız. Size göre Ilıca’nın en büyük ve öncelikli sorunu nedir?
Valla işte, önce kırmadan dökmeden… Biz zaten, buraya kırmak dökmek için gelmedik. Birlik ve beraberlik içerisinde ne gerekiyorsa, elimizden geldiğince, karınca kararınca gördüğümüz her noksanın üzerine gideceğiz.

Yani önceliğimiz Ilıca’nın huzuru, birlik beraberliği diyorsunuz.
Evet huzuru, birliği beraberliği… Sonra, en çok şikayet aldığımız konu olan "hamamın temizliği konusu" olduğundan bunun üzerine de gideceğiz.

"Yol" demiştiniz daha önceki basında çıkan bir haberde?
Baş sorunumuz zaten yol. Kış ile yaz arasındaki nüfus farkını zaten biliyorsunuz. Kışın dört bin, beş bin insan varsa bu, yazın gelmesiyle otuz bine kırk bine çıkıyor. Hatta daha fazla olduğu zamanlar oluyor. Onun için, yolumuzun yetersiz olduğunu zaten herkes biliyor. Yinede elimizden gelen her şeyi yapacağız. Gerekirse Sayın Valimizle görüşeceğiz. Gerekirse sayın milletvekillerimizle de… Gerçi, aslında herkes buraya olan yol ihtiyacının farkında, haberleri var, ama bir daha görüşmekten de çekinmeyiz.

Bize gelen mesajlarda, "kenar mahalle" diyebileceğimiz, yukarı mahallelere daha önce yollara yapılan asvaltın yer yer köstebek yuvası gibi oyulduğu ve bakılmadığı konusunda şikayetler var. Yani yazıyor vatandaş "kenar mahallelere bakılmıyor, ilgilenilmiyor" diye!
Aslında şu anda yolların bozuk yerlerine asvalt imkanımız yok. Fakat yine üst mahallelerimizde asvalt olmayan yollar var. Onlar içinde İl Özel İdaresi’nden bir silindir ve birkaç kamyon talep ettik ve söz aldık. Bu yolları kısa südre elden geçireceğiz. Asvalt konusunda ise, oluşan köstebekleri en azından şimdilik kumla falan doldurup, yaz geldiğinde ise elbette çaresi ne ise ona bakacağız yani. Gücümüzün yettiği kadarı ile…

Özel İdare’nin burada bir yeri var. Daha önce İl Genel Meclisi’nin burada toplanması sırasında da gündeme gelmişti. Yani o zaman, Özel İdare yetkilileri "talip olduğu takdirde ihale usulü ile, su çıkarıp tesis yapılmasına" yeşil ışık yakmışlardı. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Valla öyle bir projeden bahsediliyor, ama içeriğini tabi tam olarak ben bilmiyorum. Öyle bir şey olursa beş yıldızlı da olsa biz karşı değiliz. Fakat altındaki havuzun umuma açık olmasını istiyoruz biz. Çünkü biliyorsunuz havuzlarımız yetersiz. O yüzden altındaki termal tesislerin halkın tümüne açık olduğu sürece sıcak bakarız.

*
Benim Başkanı olduğuma göre demekki olmayacak iş yokmuş!

Peki Sayın Başkan, seçilmeden önce, yani seçim öncesi kısada olsa yaşanan bir süreç oldu. Bu süreç içerisinde veya başkan seçildikten sonra “ben başkan olursam diğerlerinden farklı olarak şunu yapacağım” dediğiniz bir projeniz varmı?
Başkan olacağımı hiç düşünmemiştim. Pat diye olduk yani. Bizim Belediye Başkanı olduğumuza göre demek ki olmayacak iş yokmuş. Onun içinde bakacağız, soracağız. Benim fazla bir tahsilim yok, daha iyi bilenlerden soracağız, gerekirse bu işleri en iyi bilenlerden soracağız. Yani danışacağız. Nasıl yaparsak en iyisi nasıl olur diye soracağız.

Sezonun kısa olması en çok yakınılan konular arasında, bu konuda bir düşünceniz varmı?
Sezonu kısa olması... Zaten, Allah’ın bir Ramazan’ı var, dolayısı ile onu alıp bir kenara koyma şansımız yok. Yani beş altı sene mecburen bekleyeceğiz. Şimdi kırk gün ise, beş altı sene sonra seksen güne, yüzyirmi güne çıkar. Şimdi tam buranın yerli sebzesinin meyvesinin çıktığı zaman Ramazan başlıyor Ilıca boşalıyor. Onun içinde zaten Ramazan Ayı’na yönelik bazı kampanyalarımız var. Mesela Ramazan’da otel ve pansiyonlarımızda indirime gidiliyor, cuma günleri kaplıca tesisleri bedava oluyor. Daha ne yapılabilirse onu da yapmaya hazırız.

Geçtiğimiz sezonda kaplıca tesisleri giriş ücretlerine yüzde yirmi beş gibi büyük bir zam yapıldı. Gelecek sezonda kaplıcalara zam yok diyebilirmiyiz?
Evet zam yok. Gelecek sezon kaplıcalara kesinlikle zam yok. Zam hiçbir şekilde söz konusu değil.


Hiç yorum yok: