5 Temmuz 2009 Pazar

Özger'e Yargıtay şoku

Özger Dinlenme Tesisleri'nin, Ilıca Belediyesi ile davalık olan kaplıca suyu davasında, Yargıtay Ilıca Belediyesi'ni haklı buldu.
Kahramanmaraş'lı İş Adamı Hulisi Özger'e ait, Ilıca'da bulunan Özger Dinlenme Tesisleri'nin, belediye ile davalık olan kaplıca suyu meselesinde, yargıtay belediyeyi haklı bularak Danıştay'ın kararını onadı.
En son olarak, Yargıtay’da noktalanan sıcak su meselesinde yaşanan süreç şöyle gelişti.
Hulusi Özger, Kahramanmaraş İl Özel İdaresi’ne baş vurarak, Ilıca’da bulunan tesislerinde kullanmak için, sıcak su çıkarmak amacıyla, sondaj çalışması yapılması yönünde izin istedi. Bunun üzerine, İl Genel Meclisi izin baş vurusunu değerlendirmeye aldı ve Özger’in istediği istikamette karar verdi. Kararın duyulması kamu oyunda tepkilere neden oldu. Ilıca Belediyesi, kamu oyununda desteğini arkasına alarak, mevcut su rezervlerinin (MTA’nın verileri olan24 litre) yetersiz olduğu ve dolayısı ile Özger’in su alması durumunda, hali hazırdaki kaplıca tesislerinin sularının tesisleri beslemede, yetersiz kalacağını iddia ederek hukuki mücadele başlattı. Özger ise tam tersine, kendi yaptırdığı ölçümler neticesinde suyun önce 200,¸daha sonra ise 60 litre olduğunu iddia ederek sondaj çalışmalarına başladı. Ilıca Belediyesi çalışmalara müdahale etti ve yasal haklarından doğan yaptırımlar uygulayarak sondajı engellemeye çalıştı. Bu arada gerginlikler arttı ve olay basına yansıdı. Durumun vahametini anlayan, zamanın Kahramanmaraş Valisi İlhan Atış olaylara el attı. Vali Atış, her iki tarafa da, şartlar ileri sürerek bir protokol imzalattı ve bu çerçevede Özger, sondaj çalışmalarına devam etti.
2006 yılı ilkbaharında, nihayet çalışmalar sonunda sıcak su çıktı. Fakat çıkan su, 12 litreydi ve Özger’in iddia ettiği 60 litrenin çok altında kalmıştı. Buna rağmen Özger, çıkan sudan alarak tesislerinde kullanmaya başlayınca, Ilıca Belediyesi bu kez Danıştay’a, Özger’in su izninin iptal edilmesi yönünde dava açtı. Davayı, 2009 Şubat’ında sonuca bağlayan Danıştay, belediyeyi haklı bularak Özger’in su alma iznini iptal etti. Pes etmek istemeyen Özger, Danıştay’ın kararını Yargıtay’a taşıyarak kararın durdurulmasını istedi. Yargıtay başvuruyu inceledi ve Özger Dinlenme Tesisleri’nin talebini reddetti. Böylece Özger’in izninin geçerliliği ortadan kalkmış oldu. Şimdi top Valilikte. Kahramanmaraş Valiliği’nin kararın tebliğinin ardından yapacakları merakla bekleniyor.

Hiç yorum yok: