14 Mart 2009 Cumartesi

Burası Güneydoğu'mu, Ilıca'mı?

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak’ın Ilıca’nın Yeniyapan Mahallesi’nde MHP’liler tarafından yolu kesildi.
Seçimlere 15 gün kala Ilıca’da MHP’liler tarafından yapılan tahriklere bir yenisi daha eklendi. Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak’ın seçim gezileri kapsamında, Ilıca-Yeniyapan Mahallesi’nde, Ak Parti Ilıca Belediye Başkan Adayı Aslan Kaçmaz’la birlikte ev gezileri düzenlerken, bir grup MHP’li tarafından yolu kesildi.
Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Av. Veysi Kaynak 13 Mart Cuma günü saat 11:30’da Ilıca halkını ziyaret amacıyla Ilıca Kasabası’na geldi. Kaynak’ı Ilıca halkı, Belediye Başkanı ve Ak Parti Ilıca Belediye Başkan Adayı Aslan Kaçmaz ve Belediye Meclis Üyeleri karşıladı. Karşılamanın hemen ardından hep birlikte Ilıca Şifa Camii’nde cuma namazı kılındı. Namazdan sonra Ak Parti seçim bürosunda halkla birlikte yemek yenildi ve yemeğin ardından, Veysi Kaynak halkın sorunlarını dinledi. Daha sonra Kaynak halkı bizzat evlerinde ziyaret etmek için Belediye Başkanı, Belediye Meclis üyeleri ve bazı vatandaşlarla geziye çıktı. Ilıcalı vatandaşlar evlerinde ziyaret edildi, sorunları dinlendi çaylar içildi.
Veysi Kaynak, Belediye Başkan Adayı Aslan Kaçmaz ve bir grup vatandaş Yeniyapan Mahallesi’nde son ev ziyaretlerini gerçekleştirdikleri sırada, bunu gören ve duyan MHP Ilıca Belediye Başkan Adayı Hasan Arslan’ın taraftarları akşam saat 20:00 sıralarında Yeniyapan Mahallesi camii önünde yaklaşık 100 kişilik bir grup oluşturarak yolu kapattılar. Diğer bir küçük grup ise, mahallenin diğer çıkışı olan Sümbüllü Mahallesi yolunu araçlarla kapatarak, İçinde Milletvekili Veysi Kaynak ve Belediye Balkan Adayı Aslan Kaçmaz’nda bulunduğu Ak Partili grubu beklemeye başladılar. Ak Partili grup ev ziyeretlerini tamamlayıp seçim bürosuna dönmek isterken mahalle çıkışında karşılarında MHP’li kalabalığı buldu. Kontrolden çıkmış kalabalığın içinden bir grup Veysi Kaynak ve beraberindekilerin araçlarına yönelerek durdurmak istedi. Tahriklere gelmeyen Kaynak ve arkadaşları kalabalığın içinden durmayarak hızla geçtiler ve Aslan Kaçmaz ın seçim bürosuna geldiler.
Tahrik ve sataşmalar bununla da son bulmadı. MHP Ilıca Belediye Başkan Adayı Hasan Arslan taraftarlarından oluşan 100 kişilik grup bu kez de, bir kısmı yürüyerek; bir kısmı araçlarla Hasan Arslan’ın Şifa Mahallesi’nde bulunan seçim bürosuna geldiler ve burada da tahriklerine devam ettiler. Ak Parti Milletvekili Veysi Kaynak’ın Aslan Kaçmaz’ın seçim bürosunda vatandaşlara hitab ettiği sırada Ak Parti seçim bürosunun hemen yanı başında bulunan Hasan Arslan’a ait MHP seçim bürosu önünde yüksek sesle bağırarak, alkışlayarak ve seçim arabalarında çalan müzüğe yüksek düzeyde volüm verek konuşmasını engellemeye çalıştılar. Aslan Kaçmaz ve taraftarları bu sırada hiçbir tepki vermeden Kaynak’ın konuşmasını sonuna kadar dinlediler ve Kaynak’ı Kahramanmaraş’a uğurladılar. MHP’li grup ise yaklasık 2 saat kadar daha seçim bürosu önünde bekledikten sonra dağıldı.
MHP’nin Adayı Hasan Arslan ve taraftarlarının tahrik ve taşkınlıklarına karşı Aslan Kaçmaz ve arkadaşları Ilıca halkına sükûnet ve sabır çağrısı yaptı. Öte yandan olay gerekli mercilere bildirildi ve Milletvekili Veysi Kaynak’ın verdiği bilgiye göre Kahramanmaraş Valiliği Ilıca Kasabası’na güvenlik amaçlı Jandarma takviyesi yapacak.
En önemli ve gözden kaçmaması gereken ayrıntı ise Ilıca’da MHP’lilerin yaptıklarının aynısını Güneydoğu’da DTP’lilerin yapması. Nasıl ki Güneydoğu’da DTP’liler, Başbakan’ın oraya gitmesini engellmeye çalışıyorlarsa; burada da MHP’liler, seçmenlerinin yoğun olarak bulunduğu mahallelere Ak Partililer’in girmesini engellemeye çalıştıkları gözleniyor. Bunun en büyük kanıtı ise Veysi Kaynak ve arkadaşlarının başına gelenler ve daha geçen hafta Aslan Kaçmaz’a ait seçim minibüsünün söz konusu mahallelerde dolaştığı sırada taşlanması. Bitmedi: daha öncede aynı gruplar tarafından Ilıca’nın orta yerinde bir vatandaş hastanelik edilinceye kadar dövülmüştü. Doğu ve Güneydoğu’da nasıl ki DTP’liler tarafından ön saflara hep çocuk yaştaki gençler sürülüyorsa; burada da önlerde kullanılanların ve toplanan kalabalıkların yüzde 50’sinin çocuk ve gençlerden olmaları dikkatlerden kaçmıyor.
Olayların en güzel ve memnuniyet verici tarafı ise bütün bunlara rağmen Aslan Kaçmaz’ın ve taraftarlarının tahriklere gelmeyerek olanları soğukkanlılıkla izlemeleri olarak görülüyor. Öte yandan sağduyulu vatandaşlar arasında, “seçimi demokratik yollardan kazanamayacağını anlayan MHP’lilerin çeşitli tahriklere baş vurarak Ak Parti’nin Belediye Başkan Adayı Aslan Kaçmaz’ı olayların içine çekerek saf dışı bırakmak” olduğu konuşuluyor.