8 Mart 2009 Pazar

Ak Parti'de (essahtan) durmak yok!

Ak Parti Kahramanmaraş İl Genel Meclisi Üyesi adayları, Ilıca çevresinde iki günde, oniki köye seçim gezisinde bulundular.


29 Mart Mahallî İdareler Seçimleri’ne 20 gün kala, Ak Parti’nin seçim çalışmaları tüm hızı ile sürüyor. Bu kapsamda, Ak Parti’nin Kahramanmaraş İl Genel Meclisi Üyesi adaylarından Metin Doğan, Mustafa Özsoy ve beraberindeki Ak Parti Kahramanmaraş İl yönetiminden Yüksel Poyraz; ilçe yönetiminden Muharrem Doğan, Yakup Doğan, Mustafa Aslan; ilçe eski yönetiminden İdris Yıldız ve gençlik kolları teşkilatından yöneticilerin bulunduğu bir ekip Ak Parti’nin seçim minibüsü ile Ilıca çevresinde bulunan köylere bir seçim gezisi düzenledi.

Ak Parti’li ekip 6 Mart Cuma günü önce Ilıca Kasabası olmak üzere; Kertmen, Sarıgüzel, Hacınıoğlu, Hacıbudak ve Beşen köylerini gezdiler. Akşamın geç saatlerine kadar köyleri dolaşan ekip, daha sonra Ilıca’ya döndü. Ilıca’ya dönen Ak Partili ekip soluğu, Ak Parti’nin Ilıca Belediye Başkan Adayı Aslan Kaçmaz’ın seçim bürosunda aldı. Seçim bürosunda sevgi gösterileri ile karşılanan ekip seçmenlerle beraber çay içip sohbet etti. Geceyi Ilıca’da geçiren Ak Partili ekip gezilerine kaldığı yerden devam etmek üzere sabah saatlerinde Ilıca’dan hareket etti.

Ekibin cumartesi günkü durağı ise bu kez Çakırdere, Kapukaya, Çamlıbel, Avcılar, Kozcağız, Hacıibrahimuaşağı ve Süleymanlı köyleri oldu. Yine akşamın geç saatlerine kadar geziyi sürüdüren ekip, tekrar Ilıca’ya döndü. Seçim bürosunda Aslan Kaçmaz tarafından verilen çiğ köfte ziyafetine katılarak köfte yiyen Ak Partili ekip Kahramanmaraş’a gitmek üzere geç saatlerde bölgeden ayrıldı.
Geziden notlar:
Ak Partili ekip iki günde 12 köy ve 1 kasaba (Ilıca‘da dahil) olmak üzere toplam 13 yerleşim birimini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Ekip; köylülerin ve muhtarların şikayet ve isteklerini dinleyerek oy istedi. Ziyaret edilen yerlerin en dikkat çekici özelliği ise Merkez İlçeye bağlı olarak Ak Parti’nin 22 Temmuz Milletvekili Genel Seçimlerinde aldığı oyların yüzde 90’ını temsil eden yerler olması idi.

Bundan dolayı gidilen her köyde Ak Partili ekip büyük sevgi gösterileri ve yakın ilgi ile karşılandı. Vatandaşlara, yeni bir ekip olarak yarım kalan hizmetlerin devamı sözü yanında; yeni hizmetler yapma sözü de veren ekip geziden oldukça memnun kaldı.

Gezilen köyler Ak Partilileri adeta bağrına basarak izzet-i ikramda bulunup misafir etmek için bir birleri ile yarıştılar. Köylerin içinde en iyi organizenin Çakırdere’de yapıldığı gözlendi. Öyle ki Çakırdereli’ler konvoy oluşturarak Ak Partili ekibi daha köye girmeden karşıladılar. Ekip de, muhtar Ökkeş Negiz’in köye yaptığı hizmetlerden oldukça memnun kaldı ve muhtara hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.
Ayrıca Ak Partili ekip, köyleri gezerken, kış şartlarının getirdiği olumsuz doğa koşulları ile de mücadele etmek zorunda kaldı.