1 Şubat 2009 Pazar

Seçimlere kan bulaşmasın!

Seçimlere iki ay gibi bir süre kala Ilıca’da taraflar arasında gerilim had safhaya ulaşmış durumda.
29 Mart 2009 Mahalli İdareler seçimlerine doğru hızla yaklaştığımız şu günlerde Ilıca Kasabası’nda öne çıkan iki adayın (AK PARTİ ve MHP) tarafları arasında sinirler gerilmeye başladı. Hiç olmaması gerekirken iki tarafın arası şimdiden adeta kanlı bıçaklı gibi. Askıdaki seçmen listelerine itirazların son iki gününde (29-30 Ocak) tansiyon iyice yükseldi. Öyle ki 29 Ocak günü, itiraz edilen ve jandarma tarafından itirazların değerlendirilmesi amacı ile yapılan adres ve seçmen kontrolleri sırasında taraflar arasında önce sözlü; daha sonra yumruklu kavga yaşandı.
Olaylar şu şekilde gerçekleşti:
Ilıca Jandarma Karakol Komutanlığı’na bağlı ekiplerinin otogar civarında bir grup seçmenle adres doğrulaması yaptığı sırada MHP’nin adayı H.A. taraftarı olduğu öğrenilen bir grup gelerek jandarmaya, tespitlerin tam doğru yapılmadığı yönünde itirazda bulundu.Grup arasından adının N.Y. olduğu öğrenilen bir kişi bağırıp çağırarak iki yıldır Ilıca’da ikamet eden ve üzerine tapulu evi dahi olan üstelik iki yıldır Ilıca’da market işleten D.K. isimli vatandaşa “taşıma seçmen” olduğu yönünde itiraz etmesi üzerine tansiyon iyice yükseldi ve tartışmalar yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine jandarma araya girdi ve bağırıp çağıran N.Y.yi oradan uzaklaştırdı.
Bu olay günün tek olayı olarak kalmadı ve aradan daha bir saat bile geçmeden bu kez daha tatsız ve vahim bir olay meydana geldi.
Aynı saldırgan vatandaşlarında arasında bulunduğu; çoğunluğu gençlerden oluşan onbeş-yirmi kişilik grup bu kez de önlerine çıkan başka bir vatandaşı hastanelik etti.
Olay Özel İdare Kaplıcası önünde meydana geldi. M.G. isimli vatandaş cadde üzerinde tek başına yürüdüğü sırada söz konusu grup tarafından önü kesilerek karşı tarafın (AK Parti) adamı ve dışarıdan gelen seçmen olduğu iddiası ile saldırıya uğradı. Saldırıda M.G. hastanelik oluncaya kadar linç edilircesine dövüldü. Olay jandarmaya intikal etti ve el konuldu. Saldırıya uğrayan vatandaş Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ne sevkedildi.
Gerginlik akşam saatlerinde de devam etti. Taraflar gruplar halinde dolaşınca yeni bir olayın meydana gelmemesi için jandarma grupları dağılması yönünde uyararak devreye girdi. Durumun vehametini gören Ilıca Jandarma Komutanlığı, Kahramanmaraş Merkez komutanlığından ilave ekip isteyerek akşamın geç saatlerine kadar Ilıca caddelerinde devriye gezerek yeni bir olayın meydana gelmesini önledi.
Seçimlere kan bulaşmasın!
Haber Ilıca diyor ki:
Sayın büyüklerimiz, tüm bu yaşananlar daha sonra yaşanacak daha büyük olayların öncü sarsıntıları olmaması için her iki taraftan da siz değerli büyüklerimize çok önemli sorumluluklar düşüyor. Gençlere sağduyu çağrısı yapmak onları töslemek gerekirse kulaklarını çekmek bu kritik günlerde en önde gelen vazifelerinizden biridir. Sizler olaylar daha da büyümeden gerekeni hemen şimdi yapmalısınız.
Bu arada en önemlisi kolluk güçlerimizde her an dikkatli ve tetikte olmak zorundadır. Zira hiçbir makam, mal ve servet bir insanın hayatından asla daha önemli değildir.
Lütfen sağduyulu, sakin ve soğukkanlı olalım, seçimlere kan bulaştırmayalım ve Ilıca’mızın kötü olaylarla tanınır bir belde olmasına müsaade etmeyelim.
LÜTFEN…